Mamman drack 20 energidryck om dagen.
1 av 3
Mamman drack 20 energidryck om dagen. - Foto: Instagram / TT
Nu har hon slutat.
2 av 3
Nu har hon slutat. - Foto: tt bild
Hennes lever svällde till dubbel storlek.
3 av 3
Hennes lever svällde till dubbel storlek. - Foto: TT

Mary drack 20 burkar energidryck om dagen: "Läkarna trodde att jag var alkoholist"

När Mary drabbades av magkramper åkte hon till sjukhuset – där läkarna trodde att hon var alkoholist till följd av en svullen lever.


Mary Allwood är 26 år gammal och har ett starkt beroende – nämligen av energidryck. Hon drack över 20 burkar varje dag och hennes lever tog stor skada.

Så pass stor skada att hennes läkare trodde att hon var alkoholist.

– Jag kände att jag behövde det. Jag brydde mig inte om vad det gjorde med mig. Det var mitt heroin, säger hon till Huffington Post.

Mary som är mamma till en liten dotter brukade gömma burkar överallt i huset. Hon brukade dessutom lägga ut över 2 300 pund årligen på dryckerna. Det är ungefär 27 400 kronor.

En dag fick Mary en kraftig smärta i magen och hon fick skynda sig till akuten. Efter att ha blivit röntgad visade det sig att hennes lever var dubbelt så stor som den ska vara.

Läkarna trodde då först att Mary var alkoholist innan hon erkände att det måste vara på grund av hennes energidrycksberoende.

För fem månader sedan slutade hon helt med drycken och när hon testades i förra veckan var hennes värden åter normala, skriver Huffington Post.

Nu tycker Mary att det borde vara strängare lagar när det kommer till energidryck då hon ser det på samma sätt som alkohol och cigaretter.

Hon började att dricka energidryck när hon var 22 år gammal för att hon "behövde energi". Efter några månader drack hon omkring 20 burkar per dag.

Men inte längre alltså.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

1 timme sedan
Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

1 timme sedan
Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

1 timme sedan
AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.