Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Presidentkandidaterna gillar Buffett

- 08/10/2008, 04:54 -

Presidentkandidaterna är ense om att Buffett skulle bli en bra finansminister.

Både demokraternas presidentkandidat Barack Obama och hans republikanske motståndare John McCain var på tisdagen överens om att en av världens rikaste män, Warren Buffett, skulle bli en bra finansminister.

De två fick frågan, i inledningen av sin andra presidentvalsdebatt i Nashville, om vem som skulle bli en bra ersättare för den nuvarande finansministern Henry Paulson som avgår med den nuvarande regeringen.

–Jag anser att det första kriteriet bör vara någon som amerikanerna genast kan identifiera sig med. Genast säga att vi kan lita på den individen, sade McCain.

77-årige Buffett, chef för textilföretaget Berkshire Hathaway, stödjer Obama på vägen mot Vita huset.

Men McCain prisade Buffetts bidrag i samband med den ekonomiska krisen.

–Han har redan bidragit och hjälpt till att stabilisera några av svårigheterna på marknaden och i företag och institutioner, sade McCain som tillade att han också har höga tankar om Meg Whitman, tidigare vd på Ebay.

– Hon vet hur det är att befinna sig ute på marknaden. Hon vet hur man skapar jobb. Meg Whitman var vd på ett företag som startade med 12 personer och nu har 1,3 miljoner i Amerika som lever på Ebay.

Obama sade också att tycker att Warren Buffett vore ett bra val för att hantera landets ekonomiska krisen.

–Warren skulle vara ett ganska bra val. Jag är glad att ha hans stöd, sade Obama.

–Men det finns annat folk där ute. Det viktigaste är att göra klart att nästa finansminister att det inte är tillräckligt att hjälpa dem på toppen. Vi måste hjälpa medelklassen, sade Obama.

Skrivet av: