Finanskrisen dominerade valdebatten

John McCain lovade att beordra finansdepartementet att köpa upp dåliga huslån.


Den republikanske presidentkandidaten John McCain lovade på tisdagen att om han väljs till president kommer han att beordra finansdepartementet att köpa upp dåliga huslån och förhandla om dem för att hjälpa utsatta husägare.

– Människor klarar inte längre sina låneavbetalningar, sade McCain i en debatt med sin demokratiske motståndare Barack Obama.

Genom att göra så kan kämpande husägare klara betalningarna och bli kvar i sina hem.

–Blir det dyrt? Ja. Men vi vet alla att fram till dess vi stabiliserat husvärdena i Amerika kommer vi aldrig att vända på steken och skapa jobb eller få ordning på ekonomin, sade McCain.

Barack Obama sade att USA befinner sig i den värsta finanskrisen sedan den stora depressionen när han öppnade debatten mot McCain.

Obama sade att USA:s regering ska försäkra sig om att cheferna på Wall Street inte ska dra nytta av bonusar från kollapsade företag på Wall Street och att om han väljs ska han se till att de flesta amerikaner får skattesänkningar.

–Vi befinner oss i den värsta finanskrisen sedan den stora depressionen och jag tror att många av er är oroade över era jobb, era pensioner, era pensionskonton, sade han.

Både Obama och McCain var överens om att en av världens rikaste män, Warren Buffett, skulle bli en bra finansminister.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.