Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Finanskrisen dominerade valdebatten

- 08/10/2008, 06:40 -

John McCain lovade att beordra finansdepartementet att köpa upp dåliga huslån.

Den republikanske presidentkandidaten John McCain lovade på tisdagen att om han väljs till president kommer han att beordra finansdepartementet att köpa upp dåliga huslån och förhandla om dem för att hjälpa utsatta husägare.

– Människor klarar inte längre sina låneavbetalningar, sade McCain i en debatt med sin demokratiske motståndare Barack Obama.

Genom att göra så kan kämpande husägare klara betalningarna och bli kvar i sina hem.

–Blir det dyrt? Ja. Men vi vet alla att fram till dess vi stabiliserat husvärdena i Amerika kommer vi aldrig att vända på steken och skapa jobb eller få ordning på ekonomin, sade McCain.

Barack Obama sade att USA befinner sig i den värsta finanskrisen sedan den stora depressionen när han öppnade debatten mot McCain.

Obama sade att USA:s regering ska försäkra sig om att cheferna på Wall Street inte ska dra nytta av bonusar från kollapsade företag på Wall Street och att om han väljs ska han se till att de flesta amerikaner får skattesänkningar.

–Vi befinner oss i den värsta finanskrisen sedan den stora depressionen och jag tror att många av er är oroade över era jobb, era pensioner, era pensionskonton, sade han.

Både Obama och McCain var överens om att en av världens rikaste män, Warren Buffett, skulle bli en bra finansminister.

Skrivet av: