Betina stod och grät ensam – nu hyllas killen som vågade fråga hur hon mådde

Det var när Betina stog ensam och grät mitt i natten som Hasan stannade till och frågade vad som var fel.


Natten mellan tisdag och onsdag vaknade Betina, 26, upp och mådde väldigt dåligt. Hon hade hög feber och tänkte att natten skulle räddas om hon tog några värktabletter för att få ner hennes feber. Men hon hade tyvärr inga hemma.

Betina traskade ner till kiosken i Köpenhamn men när hon kom dit så stötte hon på samma problem som hemma, de hade heller inga febernedsättande värktabletter. Betina brast ut i tårar mitt på gatan ensam i natten.

Från ingen stans kom en kille fram till henne och frågade vad som var fel och om han på något sätt kunde hjälpa henne, skriver Dagens DK.

Killen, som hette Hasan, fick höra vad som var fel och på fem minuter hade han löst hennes problem. Han ringde nämligen sin vän Omat som dit med ett paket Panodil.

– De var så söta mot mig. Det är inte många som skulle göra samma sak. De flesta ignorerar andra som har det dåligt. De går bara förbi och det är ju hemskt, säger Betina till Dagens DK.

Hon kom sen hem och kände att hon behövde dela med sig av nattens räddare i ett hyllande inlägg på Facebook.

– Jag delar gärna med mig av positiva historier för att få folk att le. Det är en fin historia om människor som inte drar sig för att göra något för en annan människa. Jag bor i ett kvarter med en del problem, och det sägs alltid att det är hemskt att bo i det här området. Alla säger att det bara är problem. Det är synd, jag har aldrig haft några problem med att bo här, säger hon till Dagens DK.

Nu hyllar internet Hasan för hans fina insats och för att han faktiskt vågade fråga hur Betina mådde istället för att bara gå förbi.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visst borde det finnas fler personer som Hasan?
Tack för din röst!