Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tonåring hackade Pentagons hemsida – blev erbjuden praktikplats

- 18/06/2016, 14:23 -
En tonåring hackade Pentagon.
1 av 2

En tonåring hackade Pentagon.

Ap/TT

Pentagon.
2 av 2

Pentagon.

Ap

En tonåring hackade Pentagons hemsida och hittade sex buggar i systemet.

Att hacka USA:s försvarsdepartementet Pentagons hemsidor som innehåller otroligt känsliga och viktiga uppgifter borde ge någon problem, kan man tycka. Men, tydligen inte i vissa fall.

En tonåring hackade nämligen Pentagons hemsida men i stället för att hamna i trubbel, blev han tackad. Han hittade nämligen buggar i systemet men det är inte allt. Han blev också kontaktad för eventuell framtida praktikplats, skriver Metro UK.

Låter det lite skumt? Ah, kanske lite.

Det var nämligen så att Pentagon frågade 1 400 personer att hacka deras system och till dem som lyckades ta sig in systemet väntade en prissumma. Anledningen till detta projekt är för att hitta buggar i systemet som gör det svagare.

Tonåringen gick på Maret high school i Washington D.C. och på rasterna mellan klasser ägnade han sig åt att hacka Pentagon med sin bärbara dator. Han rapporterade sex problem med hemsidan till myndigheterna.

Tyvärr fick han inga pengar, då buggarna han fann redan hade hittats. Men istället fick han en eventuell framtida praktikplats. Tack vare det här projektet kunde man hitta 138 svagheter på Pentagons hemsidas system, skriver Metro UK.

Vill du ha praktik på Pentagon?