Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här exploderar bomben på flygplatsen i Istanbul

- 29/06/2016, 09:28 -

Minst 36 personer ska ha dött och 147 personer skadats vid explosionerna på Atatürkflygplatsen i Istanbul på tisdagskvällen. Nu kommer övervakningsbilder som visar explosionerna.

Det var vid 21-tiden som tre självmordsbombare ska ha detonerat sina sprängladdningar vid ankomsthallen, i närheten av säkerhetskontrollen på Atatürkflygplatsen i Istanbul.

Enligt ett vittne, en tjänsteman, ska gärningsmännen ha detonerat sprängladdningarna först efter att polisen skjutit mot dem. Ett annat vittne säger att en polis brottade ned en av gärningsmännen – som då detonerade bomben.


Nu kommer bilder från flygplatsens övervakningskameror som visar hur den ena av bomberna exploderar och hur människor flyr i panik.

Vittnen ska ha hört två explosioner, följt av skottlossning och därefter den tredje explosionen. Alla tre gärningsmän uppges ha skjutit innan de detonerat sina bomber, uppger Turkiets premiärminister Binali Yildirim.

– Enligt den information jag har fått öppnade en terrorist först eld med en kalasjnikov vid ingången till den internationella terminalen och sprängde sig sedan, säger Turkiets justitieminister Bekir Bozdag.

Enligt källor till nyhetsbyrån Dogan tror den turkiska polisen att terrorgruppen IS kan ligga bakom dådet. Turkiet har de senaste månaderna varit utsatta för flera bombdåd som är kopplade till kurdiska separatister och IS.

Vill du ha mer nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!