Arturo har kallats för "världens ledsnaste isbjörn".
1 av 4
Arturo har kallats för "världens ledsnaste isbjörn". - Foto: AP
Under 23 år av hans 30-åriga liv levde han i fångenskap under den argentinska stekande solen.
2 av 4
Under 23 år av hans 30-åriga liv levde han i fångenskap under den argentinska stekande solen. - Foto: Ap
Isbjörnar mår av förklarliga skäl inte bra i tropisk hetta. Som denna isbjörn (ej Arturo) som sover tungt i hettan på ett annat zoo.
3 av 4
Isbjörnar mår av förklarliga skäl inte bra i tropisk hetta. Som denna isbjörn (ej Arturo) som sover tungt i hettan på ett annat zoo. - Foto: AP
Arturos öde har engagerat en hel värld, som genom protester har försökt få Argentinas regering att flytta honom till Kanada istället. (Bilden föreställer ej Arturo)
4 av 4
Arturos öde har engagerat en hel värld, som genom protester har försökt få Argentinas regering att flytta honom till Kanada istället. (Bilden föreställer ej Arturo) - Foto: AP

Världens ledsnaste isbjörn har dött – var djupt deprimerad av sorg

Hans öde har rört- och upprört en hel värld. Isbjörnen Arturo har kallats för världens ledsnaste isbjörn och var deprimerad in i döden.


Den stackars isbjörnen tvingades leva i fångenskap under den stekande Argentinska solen under nästan hela sitt liv.

Livet för "världens ledsnaste isbjörn" Arturo har nu kommit till sin sorgliga ände. Han dog 30 år gammal.

Bara de sju första levnadsåren fick han spendera i sin naturliga miljö. Resten av tiden har han vistats på det stekheta argentinska Mendoza Zoo.

Under många år hade han sällskap av sin livspartner Pelusa. När hon dog 2012 blev Arturo deprimerad och han har levt ensam och apatisk sedan dess.

Strax därefter skrev över 700 000 personer på en protestlista för att få Argentinas regering att att flytta isbjörnen från den tropiska hettan till Kanada, som har betydligt mer isbjörnsvänligt klimat.

Trots de massiva protesterna valde regeringen att låta honom stanna kvar i sin inhängnad, med ursäkten att han var för gammal för att kunna hantera en flytt.

Experter har enligt Mirror UK uttalat sig om att Arturo uppvisar ett avvikande beteende som kan vara tecken på att hans fångenskap och depression har gjort honom svårt sjuk.

Även offentliga personer som exempelvis sångaren och skådespelerskan Cher har riktat skarp kritik mot hanteringen av Arturo och riktat en tweet direkt till Argentinas president.

Nu är det alltså äntligen slut på stackars isbjörnens Arturos långa lidande, inte en dag för tidigt.

Läs också den sorgliga men fina berättelsen om elefanten Tim, som sprang till gamla människovänner för att få hjälp när han hade blivit skadad. Missa inte heller artikeln om när ICA blev anklagade för djurplågeri.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att djurparker med exotiska djur borde förbjudas?
Tack för din röst!