Torsdag 13 Maj
Stockholm

Turister invaderar en liten by – men ingen fattar varför

1 av 3
Delar av Modern i Midsomer har spelats in i Kidlington.
2 av 3
Delar av Modern i Midsomer har spelats in i Kidlington. Foto: TV3
Likaså Harry Potter.
3 av 3
Likaså Harry Potter. Foto: Warner Bros

Den senaste tiden har stora busslaster med turister invaderat den lilla byn Kidlington i Storbritannien. Men varför är den så populär?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tydligen kommer det stora busslaster turister från Kina till den lilla orten Kidlington i Storbritanninen, skriver Aftonbladet.

I grupper om 40 turister vandrar de längs gatorna och har setts utanför trädgårdar och uppfarter. Något som givetvis väcker frågan hos invånarna vad de verkligen gör där, för ingen tycks förstå varför.

– De blir ju väldigt uppspelta och tycker verkligen om att ta bilder framför trädgårdarna och blommorna, säger boende Tony Bennell till Oxford Mail.

Pub-ägaren Christine McGrath gissar att det beror på att byn är gammal, eller kanske rentav för hennes pub King's Arms.

– En del av dem har varit här inne och tagit foton. Jag var ute med hunden Millie när en grupp frågade om de kunde ta en bild med mig också, berättade hon för Oxford Mail.

Enligt henne är de väldigt artiga och bra för affärerna. Men alla uppskattar inte turisternas besök. En del av de boende har kontaktat polisen.

Men det kan vara så att turisterna har invaderat för att det har något att göra med tv-serien Morden i Midsomer, Kommisarie Morse eller Harry Potter, skriver Aftonbladet. Det är nämligen så att delar av produktionerna har spelats in där – och det är där familjen Dursley (ni vet Harry Potters hemska släktingar) bor.

Gillar du Harry Potter? Då kanske du vill läsa om Eddie som har Sveriges största Harry Potter-samling eller Manda som har fyllt sitt rum med Harry Potter-prylar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela