Tisdag 18 Maj
Stockholm

Mia, 19, hittade film på Facebook – där någon smygfilmat hennes rumpa

19-åriga Mia hittade film där hon tränar på gymmet.
1 av 3
19-åriga Mia hittade film där hon tränar på gymmet. Foto: Privat
Hon känner sig kränkt – och har polisanmält.
2 av 3
Hon känner sig kränkt – och har polisanmält. Foto: Privat
Nu varnar hon andra.
3 av 3
Nu varnar hon andra. Foto: Privat

Sedan visade det sig att videon spridit sig på sociala medier med texten: "Röv 100 kronor".

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Chocken var stor när danska Mia Hviid Kaufmann, 19, fick veta att det cirkulerade en video på henne när hon tränar på gymmet.

– En av mina kompisar skrev till mig och frågade om jag tränat för att han då hade sett en video på mig som cirkulerade på Facebook. Jag blev först väldigt förvirrad för jag har inte tränat nyligen men när jag såg videon var det tydligt att det var jag, säger Mia till danska Ekstra Bladet och fortsätter:

– Jag känner mig otroligt kränkt.


När Mia kollade närmare på videon så visar det sig att den är från när hon tränade på sitt lokala gym i slutet av juni. En normal träningsrutin som filmades bakifrån – och som sedan lades upp i en dold grupp på Facebook.

Senare delades också videon på sajten ask.fm men den togs senare bort. Även om videon inte längre finns på sociala medier är Mia djupt skakad.

– När jag är på stan kan jag inte sluta tänka på vem som kan ha sett videon och det mest obehagliga är att jag inte vet vad den använts till, säger hon till Ekstra Bladet.

Mia gick efter ett tag med på att hennes kille delade stillbilder från videon. För henne handlar det inte om att det var hennes rumpa som synts, för "den kan man ju se när man går på gatan". Det som är jobbigt är att hon visas upp utan godkännande och att videon delades med texten "röv 100 kronor".

Hon säger också att hon vill dela med sig av sin historia för att göra folk uppmärksamma på att sådant här händer – och att tjejer inte ska behöva vara rädda att någon filmar dem.

19-åringen vet vem nu som ligger bakom och ska lämna in en polisanmälan. Mia har inte slutat träna på gymmet, men nu alltid tillsammans med sin pojkvän.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela