Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så använder kriminella Pokémon Go – för att hitta sina offer

- 11/07/2016, 21:24 -

Tre män greps för att de använde Pokemón Go i olagliga syfte. Under några få dagar hann de råna nästan 10 personer.

Pokémon-spelet Pokémon Go som släpptes förra veckan har tagit världen med storm och älskas av alla. Men bland “alla” kommer även kriminella.

Enligt polisen i O’Fallon, Missouri i USA har fyra män använt spelet för att hitta exakta platsen för var spelare befinner sig. På så vis hittar de nämligen sina offer – och rånar dem, beväpnade med pistol. Detta skriver Gizmodo, som har talat med polisens presstalesperson.

Hittills har åtta-nio personer blivit rånade av de fyra männen på bara ett par dagar. Det senaste rånet skedde natten till söndag vid 2.00-tiden – då de till slut upptäcktes av polis.

Polisen fick då reda på att männen använde Pokémon Gos funktion “PokeStops”, där spelarna rör sig i den verkligen världen för att röra sig till olika platser i spelet. De kunde då förutse var folk skulle befinna sig.

De gripna männen uppges vara i 16-18 år gamla. Polisen har ännu inte gått ut med männens namn eller vad de har stulit.

Tre av männen kommer nu åtalas för rån av första graden och för beväpnat brott, och måste betala en obligation på 100 000 dollar, motsvarade ungefär 860 000 svenska kronor, skriver Gizmodo.