Övervakningsfilmen visar fruktansvärda övergrepp på ungdomsfängelse

Ungdomarna spänns fast i stolar utan att kunna se och en grupp blev gasade med tårgas i sin cell.


I ett program, "Four Corners" som sändes på ABC visas övervakningsfilmer från ungdomsfängelset Don Dale Youth Detention Centre i Alice Springs i Australien.

I filmen ser vi hur en pojke, 13-åriga Dylan, går runt i en smutsig cell. Vakter kommer in och drar av honom alla kläder. Efter att ha tyckt ner honom mot den smutsiga madrassen lämnas han ensam.

Flera år senare är Dylan på anstalten igen. Filmen är inspelad i mars 2015. Då har han spänts fast i en stol med en huva för ansiktet. Hans händer är låsta bakom ryggen och fötterna bundna i stolen. Där lämnades han sedan i timmar.

Människor i Australien är chockade över att se hur ungdomarna på anstalten behandlas och självklart har anstalten fått mycket kritik för deras behandling av ungdomarna.

Vidare visar filmerna hur några vakter sprutar in tårgas i en cell där det finns flera ungdomar, anledningen ska ha varit att en av dem brutit sig ut. Medan vakterna gör detta hör man hur de säger att de ska "pulvrisera dem".

En människorättsadvokat har nu sagt att händelserna, som att isolera ungdomar, bryter mot FN:s lagar om tortyr, skriver Daily Mail.

Vill du fler se nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!