Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läraren hade sex med elev – säger att det var "skolans fel"

- 28/07/2016, 13:40
Läraren Mary Beth Haglin greps för att ha haft ett förhållande med en 17-årig elev.
1 av 3

Läraren Mary Beth Haglin greps för att ha haft ett förhållande med en 17-årig elev.

Facebook

Hon skyller det på skolan.
2 av 3

Hon skyller det på skolan.

Facebook

Haglin kan få upp till två år i fängelse om hon blir dömd.
3 av 3

Haglin kan få upp till två år i fängelse om hon blir dömd.

Facebook

Mary, 24, hävdar att skolan är medskyldiga eftersom de ska ha vetat om vad som hänt.

Läraren Mary Beth Haglin, 24, från Lowa i USA blev gripen efter att hon haft ett förhållande med en 17-årig elev på skolan där hon jobbade. Hon står nu inför anklagelser för sexuellt utnyttjande av en minderårig.

Haglin själv hävdar att skolan också är medskyldiga då de ska ha blundat för förhållandet. Hon menar att skolan vetat om det långt innan de anmälde det.

– Det här är ingenting jag försöker skylla ifrån mig. Jag försöker inte komma bort från anklagelserna, utan möter dem helt öppet, säger Haglin till Metro UK.

– Tidigare svåra förhållanden fick mig att göra det här och situationen som skolan försatte mig i gjorde det inte lättare att komma bort ifrån.


Bildkälla: Facebook

Hon själv påstår bland annat att skolan tilldelade henne andra skolor att jobba som vikarie på under tiden de utredde henne. Haglin gav information till lokala medier som visade att efter hon blivit släppt från Washington High, tilldelades andra skolor. Hon hävdar att det är bevis på en avsiktlig mörkläggning.

– De visste alla om vad som pågick men blundade för det för att skydda skolan. De ville inte sätta skolan i rampljuset, säger hon och fortsätter:

– De lät det hända, de visste om det redan i februari.

Haglin kan få upp till två år i fängelse om hon blir dömd, skriver Metro UK.