Treåringen tog sig in i tvättmaskinen när mamman låg och sov, och lyckades stänga locket.
1 av 3
Treåringen tog sig in i tvättmaskinen när mamman låg och sov, och lyckades stänga locket. - Foto: TT
Maskinen var inställd att gå igång automatiskt när locket stängdes.
2 av 3
Maskinen var inställd att gå igång automatiskt när locket stängdes. - Foto: TT
Mamman är nu gripen misstänkt för två fall av att ha utsatt barnen för fara.
3 av 3
Mamman är nu gripen misstänkt för två fall av att ha utsatt barnen för fara. - Foto: TT

Mamman vaknade efter tupplur – hittade sin treåring död i tvättmaskinen

Treåringen ska ha lämnats ensam och klättrat in i tvättmaskinen när mamman, som tagit sömnpiller, sov.


Det var i oktober förra året som den treåriga flickan Alexis Haney var ensam vaken i familjens hus i Arkansas, USA. Mamman hade tagit receptbelagda tabletter och låg och sov tillsammans med sin tio månader gamla bebis, rapporterar Washington Post.

Alexis klättrade då in i familjens tvättmaskin och lyckades stängd locket själv på den förmodligen toppmatade maskinen.

Familjen använde tvättmaskinen som tvättkorg för smutsiga kläder och hade den förprogrammerad att starta när locket stängdes.

Alexis blev då inlåst och varmt vatten började rinna in i maskinen. Enligt myndigheterna i Calhoun County Circuit Court ska hon ha dött av yttre våld mot huvudet.

Anledningen till att Alexis tog sig in i maskinen var för att barnen, enligt Alexis 7-åriga syskons vittnesmål, ofta hjälpte till med tvätten. Ett av barnen ställde sig i maskinen och räckte sedan kläderna till den andra som kastade in dem i torktumlaren.

När Alexis mamma Brooke Haney, 25, sedan vaknade kunde hon inte hitta treåringen. Hon ska då ha sprungit över till grannarna och bett dem hjälpa till att leta. Efter en stund hittade de barnet i tvättmaskinen, men då var det redan för sent.

Grannarna är chockade över händelsen.

– Det gör mig så ont att veta att ett litet barn dog på det där sättet. Om jag vetat att hon lät barnen göra tvätten så hade jag kunnat tvätta åt er, säger en av grannarna.

Mamman Brooke Haney är nu misstänkt för att ha utsatt minderåriga för fara vid två tillfällen. Hon blev tagen av polis i augusti då hon ska ha kört påverkad av receptbelagd medicin och hon haft sin då sju månader gamla bebis i baksätet. Hon kan nu dömas till sex års fängelse.

De två andra barnen, tio månader och sju år, är omhändertagna av myndigheterna. Mamman beräknas också föda sitt fjärde barn nästa månad, skriver Washington Post.

Nyheter24 har tidigare skrivit om två-åriga Mason som fotades i en pöl av sina egna spyor för att sedan hittas död.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!