Man misshandlade dömda sexförbrytare – kallade sig "hämndens ängel"

- 04/08/2016, 20:37 -
Mannen från Anchorage, Alaska, sa sig själv vara en "hämndens ängel".
1 av 2

Mannen från Anchorage, Alaska, sa sig själv vara en "hämndens ängel".

TT BILD

Nu står han åtalad på 18 olika punkter.
2 av 2

Nu står han åtalad på 18 olika punkter.

TT BILD

Med hjälp av en hammare misshandlade han sina offer, som han hade uppskrivna på en lista i ett anteckningsblock.

En man från Anchorage i amerikanska delstaten Alaska fick för sig att ta sig ta lagen i egna händer, bokstavligen.

Jason Vukovich gav sig ut på en fem dagar lång turné i juni i år, för att hämnas på dömda sexbrottslingar genom brutal misshandel.

De tre personer han misshandlade fanns uppskrivna med namn i ett anteckningsblock. Väl på plats stal från sina offer och slog dem med hjälp av en hammare eller knytnävarna.

Enligt polisen ska Jason ha sagt att han siktade in sig på personer som fanns listade i Alaskas sexbrottslingsregister. Det är ett register som finns online och förutom namn även innehåller de dömdas hemadresser, arbetsgivares adresser och deras domar.

Enligt en intervju med ett av Jasons offer ska han vid tillfället ha sagt att han såg sig själv som en "hämndens ängel" och att han var ute efter rättvisa för de barn som har blivit utsatta för övergrepp.


Jasons advokat ska även ha lämnat in ett två sidor handskrivet brev från Jason till polisen, där det framkommer att han själv blev utsatt för fysisk misshandel och sexuella övergrepp av sin egen adoptivpappa under uppväxten.

Avslutningsvis skriver Jason i sitt brev att han önskar att alla barn ska kunna leka ute på gator och i parker utan rädsla för pedofiler och att han av hela sitt hjärta vill hjälpa varje barn att nå sina drömmars mål.

Nu står Jason åtalad på 18 punkter för rån, stöld, inbrott och misshandel, enligt Alaska Dispatch News.

Här kan du läsa om den 39-åriga Luleåbon som anlitades flitigt för feministiska föreläsningar, samtidigt som han hade datorn full med barnporr. Nu testar svenska forskarekemisk kastrering på pedofiler.

Borde Sverige ha ett öppet register över dömda sexbrottsligar?