Det finns en stor reklamskylt längs motorvägen som säger "IS suger"

- 05/08/2016, 18:49
Skylten står vid en motorväg som leder mot Chicago i USA.
1 av 3

Skylten står vid en motorväg som leder mot Chicago i USA.

Reddit / TT

Bakom den står amerikanska muslimer som tröttnat på fördomar.
2 av 3

Bakom den står amerikanska muslimer som tröttnat på fördomar.

Reddit

Och vill inte sammankopplas med terrororganisationen IS.
3 av 3

Och vill inte sammankopplas med terrororganisationen IS.

tt bild

Bakom initiativet står en grupp amerikanska muslimer som tröttnat på alla fördomar.

Om man befinner sig på en motorväg i USA som går mot Chicago eller O'Hare så är chansen stor att ögonen vandrat mot den här skylten:


På reklamskylten står det "Hey ISIS, you suck" och sedan #ActualMuslims. Med ett citat från Koranen – "allt liv är värdefullt".

Bilden har lagts upp bland annat på Reddit där initiativet hyllats som ett både viktigt och roligt budskap. Diskussionerna där har ifrågasatt vad "en riktig muslim" egentligen är – utan att egentligen komma fram till något.

Sedan har det handlat mycket om varför man annonserar i USA riktat mot terrorgruppen IS. I diskussionsfältet skriver många att det nog handlar om amerikanska fördomar om att "alla muslimer är extremister". Och även i majoriteten av arabvärlden finns lågt stöd för terrorgruppen.

Men hur ligger det till? Jo, NBC Chicago har pratat med en av initiativtagarna som står bakom Sound Vision, en icke vinstdrivande organisation som sprider information och spräcker myter om muslimer i USA.

– Vi ville att den här skylten skulle synas där det var mycket trafik. En grupp av muslimska amerikaner samlades för att visa vårt kraftiga motstånd mot IS, säger Leena Suleiman, en representant för Sound Vision, till NBC.

Den största frustrationen bygger på att ingen lyssnar på muslimer när det sker attacker.

– Skylten handlar om att skrika: IS representerar inte mig. Jag är muslim, jag säger ordet "suger" om IS. Jag är som vem som helst i USA.

Hashtaggen har tagit fart där särskilt muslimer i Chicago-området hyllat initiativet.