1 av 2
- Foto: TT/Google Maps
2 av 2
- Foto: TT

IS har förlorat staden Manbij: "Kommer inte kunna resa fritt in och ut ur Europa"

Efter 73 dagar har den kurdisk-arabiska alliansen Syriska demokratiska styrkorna tagit tillbaka staden.


Det var för två år sedan som terrorgruppen IS tog över den syriska staden Manbij som ligger vid den turkiska gränsen. Men efter att ha stridit i 73 dagar har den kurdisk-arabiska alliansen Syriska demokratiska styrkorna, SDF, tagit tillbaka staden.

I samband med det fördes även 2 000 civila bort som använts som mänskliga sköldar, uppger SDF.

IS har använd staden för att transportera soldater, vapen och tillbehör in och ut ur Syrien de senaste åren.

– Efter fritagandet av Manbij kommer IS-medlemmar inte längre kunna resa fritt in och ut ur Europa, säger den syrisk-kurdiske ledaren Salih Muslim enligt BBC.

Det innebär att vägen till terrorgruppen IS "huvudstad" Raqqa ligger öppen, vilket man tidigare ansett varaen nyckel till att slå ut IS i landet, skriver Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.