Det var tidigt på morgonen den 10 juli som Emilie Meng från staden Korsør på västra Själland i Danmark sa hej då till sina vänner efter en utekväll.
1 av 3
Det var tidigt på morgonen den 10 juli som Emilie Meng från staden Korsør på västra Själland i Danmark sa hej då till sina vänner efter en utekväll. - Foto: Privat
Man letar efter Emilie utomlands – bland annat i Sverige.
2 av 3
Man letar efter Emilie utomlands – bland annat i Sverige. - Foto: Privat
Emilie Meng, 18 år, har varit borta i 42 dagar.
3 av 3
Emilie Meng, 18 år, har varit borta i 42 dagar. - Foto: Privat

Emilie, 18, har varit förvunnen i 42 dagar – nu har nya fynd gjorts

Danska Emilie Meng försvann i Korsør den 10 juli och har inte setts till sedan dess.


Det var den 10 juli som 18-årige Emilie Meng försvann i Korsør i Danmark efter att hon sagt hej då till sina vänner efter en utekväll. I dag, den 21 augusti, har det gått 42 dagar sedan hon försvann.

Polisen hade i början tre teorier om vad som skulle kunna ha hänt. Antingen att hon råkat ut för en olycka, blivit utsatt brott eller försvunnit på egen vilja.

För några dagar sedan tog två vittnen kontakt med polisen. Mannen och kvinnan hade setts på samma övervakningsfilm som Emilie Meng från tågstationen. Men ingen av de kom ihåg att de sett henne.

– Vi arbetar löpande med att utreda uppgifter. Jag kan inte utesluta att vi ska ut med dykare igen, eller för den delen titta på videoövervakningsbilder som vi redan sett, säger förundersökningsledaren Søren Ravn-Nielsen till Sjællands Nyheder.

Vid det första sökandet som danska Missing people arrangerade var det nästan 500 personer som deltog men nu verkar många ge upp. Vid det fjärde sökandet efter Emilie dök det upp 57 personer. I fredags var det bara elva personer som gav sig ut för att leta.

– Det är frustrerande för oss att det inte kommer lika många, säger insatsledaren Lars Jensen till Kvällsposten.

Under det sökandet gjordes två nya fynd som lämnades till polisen som sedan ska avgöra om fynden är intressanta för utredningen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.