Fredag 17 Sep
Stockholm

Emilie, 18, har varit förvunnen i 42 dagar – nu har nya fynd gjorts

Det var tidigt på morgonen den 10 juli som Emilie Meng från staden Korsør på västra Själland i Danmark sa hej då till sina vänner efter en utekväll.
1 av 3
Det var tidigt på morgonen den 10 juli som Emilie Meng från staden Korsør på västra Själland i Danmark sa hej då till sina vänner efter en utekväll. Foto: Privat
Man letar efter Emilie utomlands – bland annat i Sverige.
2 av 3
Man letar efter Emilie utomlands – bland annat i Sverige. Foto: Privat
Emilie Meng, 18 år, har varit borta i 42 dagar.
3 av 3
Emilie Meng, 18 år, har varit borta i 42 dagar. Foto: Privat

Danska Emilie Meng försvann i Korsør den 10 juli och har inte setts till sedan dess.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var den 10 juli som 18-årige Emilie Meng försvann i Korsør i Danmark efter att hon sagt hej då till sina vänner efter en utekväll. I dag, den 21 augusti, har det gått 42 dagar sedan hon försvann.

Polisen hade i början tre teorier om vad som skulle kunna ha hänt. Antingen att hon råkat ut för en olycka, blivit utsatt brott eller försvunnit på egen vilja.

För några dagar sedan tog två vittnen kontakt med polisen. Mannen och kvinnan hade setts på samma övervakningsfilm som Emilie Meng från tågstationen. Men ingen av de kom ihåg att de sett henne.

– Vi arbetar löpande med att utreda uppgifter. Jag kan inte utesluta att vi ska ut med dykare igen, eller för den delen titta på videoövervakningsbilder som vi redan sett, säger förundersökningsledaren Søren Ravn-Nielsen till Sjællands Nyheder.

Vid det första sökandet som danska Missing people arrangerade var det nästan 500 personer som deltog men nu verkar många ge upp. Vid det fjärde sökandet efter Emilie dök det upp 57 personer. I fredags var det bara elva personer som gav sig ut för att leta.

– Det är frustrerande för oss att det inte kommer lika många, säger insatsledaren Lars Jensen till Kvällsposten.

Under det sökandet gjordes två nya fynd som lämnades till polisen som sedan ska avgöra om fynden är intressanta för utredningen.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela