Fredag 18 Jun
Stockholm

Här mördar brittisk 11-åring gisslan – åkte till Syrien med mamma

Mamma Sally Jones var känd av polisen i England redan innan hon åkte till Syrien för att ansluta sig till IS. Den brittiska kvinnan hade uttryckt extrema åsikter.

Kommentera (107)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För tre år sedan åkte Sally Jones och hennes son, JoJo Jones, till Syrien. JoJo var då 8 år gammal.

På en nytagen video från IS syns nu plötsligt JoJo, som är 11 år nu, iförd militärkläder och framför honom sitter en rad med män ock pojkar i orange kläder. Bredvid JoJo står flera pojkar, de flesta verkar vara i JoJos ålder eller något äldre. IS har även tidigare använt barn på olika sätt i sina videos.

En av pojkarna skriker ut ett budskap från IS och sen höjer de alla sina pistoler. Gisslan skjuts i huvudet och faller döda ner till marken.

Nu vill vänner till familjen hemma i England att allt görs för att rädda 11-åringen från IS. De vill att JoJo ska föras hem till byn Borough Green där han kommer från. Vännerna är helt säkra på att det är lille JoJo som syns i den fruktansvärda videon, skriver The Sun.

Man tror att JoJo fått ett nytt namn av IS, Abu Abdullah al-Britani. Det sista betyder ”från Storbritannien”. Även namnet Hamza Hussain al-Britani har förekommit.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur en 13-åring greps med ett bombbälte, en video visar hur han är påväg rakt in i en folksamling för att spränga sig själv.

Kommentera (107)
Kopiera länk
Dela