Polis sköts i huvudet – misstänkt skytt gripen efter intensiv jakt

- 01/09/2016, 08:00 -
Under en rutinpatrull i Christiania, Köpenhamn, drog en man plötsligt vapen och sköt två personer.
1 av 3

Under en rutinpatrull i Christiania, Köpenhamn, drog en man plötsligt vapen och sköt två personer.

TT

Mannen greps på torsdagsmorgonen.
2 av 3

Mannen greps på torsdagsmorgonen.

TT

På torsdagsmorgonen greps den misstänkte gärningsmannen i Kastrup. Han sköts vid gripandet av polis.
3 av 3

På torsdagsmorgonen greps den misstänkte gärningsmannen i Kastrup. Han sköts vid gripandet av polis.

MetroXpress

En man jagas efter att ha skjutit tre personer i Christiania i Köpenhamn.

Det var vid 23-tiden igår kväll som tre personer sköts i samband med patrullarbete i Christiania i Köpenhamn, Danmark. Enligt uppgifter rör det sig om två poliser och en civil person. En av poliserna träffades i huvudet och har nu livshotande skador. Detta uppger SVT Nyheter.

Under den rutinmässiga patrullen inledde polisen ett gripande på Pusher Street. Det var då de blev beskjutna.

En person har anhållits misstänkt för inblandning i skott dramat, men en intensiv jakt på den misstänkte gärningsmannen pågick under hela natten.

Mannen uppges vara tidigare känd hos polisen och ha kopplingar till hasch-handeln i Christiania.

– Vi vet vem gärningsmannen är och vi jagar honom i hela staden, bekräftade polisdirektör Thorkild Fogde vid en pressträff i natt.

– Vi vet vem du är. Vi hittar dig förr eller senare.

De båda poliserna som blev skjutna har fått allvarliga skador, den andra mer lindriga än den andra som träffades i huvudet.

En tredje person, som inte är dansk medborgare, uppges ha blivit skjuten i benet. Polisen har förtydligat att mannen inte sköts av polis.

Den misstänksamma gärningsmannen gripen

Under natten genomförde polisen flera husrannsakningar. Ett stort antal vägar i stadsdelen Christianshamn stängdes av. Under natten stoppades även tågtrafiken mellan Köpenhamn och Malmö men uppges ha hävts inom ett par timmar.

– Vi har tillkallat extra styrkor, vi har informerat svenskarna. Vi gör allt vi kan för att fånga honom (den förmodade gärningsmannen), sade Henrik Blandberg, presstalesman vid Köpenhamnspolisen, enligt SVT Nyheter.

Strax innan klockan 8.00 uppgav polisen att de har fångat den misstänkta gärningsmannen. Även en tredje person ska vara gripen. Detta skriver danska TV2.

Sköts av polis – läget kritiskt

Enligt MetroXpress greps den misstänkte 25-åringen i en fastighet omringad av den danska insatsstyrkan, i Kastrup. När mannen försökte fly ska polisen ha skjutit honom. Läget är nu kritiskt för den misstänkte gärningsmannen.

– Jag hörde tre höga skott och en kvinna skrika. Så jag tittade ut genom fönstret och såg en massa poliser. De var samlade kring en man med hoodie som låg på marken. Han blödde mycket och såg ganska blek ut i ansiktet. Men jag tror inte att han var död, för han blinkade när de vände honom, säger vittnet Kirsten Lisbeth Bjødstrup, som vid gripandet åt frukost med sitt barnbarn, till Metroexpress.

En kvinna ska ha försökt springa fram till den skottskadade, misstänkta gärningsmannen, men hindrades av polisen, skriver Metroexpress.