Hunden hade lämnats ensam i sju år – var täckt i 16 kilo päls

När paret hittade honom var han i så dåligt skick att han inte kunde gå, men tack vare hjälp är han nu på bättringsvägen.


Ett spanskt par hade blivit ombedda att ta hand om en hund när ägaren inte kunde. Men när paret kom till ladan där hunden bodde fick de en chock, skriver Metro UK.

Hunden som heter Lazarus hade bott ensam i ladan i sju år. Det enda han fått var mat och vatten så han kunnat överleva, inget annat.

Bildkälla: Big Fluffy Dog Rescue

Mitt i den spanska sommarhettan låg han i den stekheta ladan och flämtade – täckt i 16 kilo päls. Hans päls vägde så mycket att han inte kunde gå eller röra sig. Pälsen hade också tovat ihop sig så att den drog i hans hud vilket gjorde att han led av fruktansvärda smärt.

Bildkälla: Big Fluffy Dog Rescue

Kvinnan i paret som upptäckte Lazarus, som vill vara anonym men kallas för C, blev helt förfärad. Hon råkade också jobba som hundfrisör och såg direkt att Lazarus var i ett extremt dåligt skick.

Paret bestämde sig för att försöka rädda Lazarus från den hemska situationen han befann sig i. Med ägarens tillåtelse tog de med sig hunden från ladan för att ge honom en välbehövd klippning. De kontaktade också ett hundhemmet Big Fluffy Dog Rescue.

Bildkälla: Big Fluffy Dog Rescue

Tillsammans lyckades de raka bort all den toviga pälsen som åsamkat Lazarus så mycket smärta. Nu bor Lazarus i en av hundhemmets anställdas garage. Än så länge är han inte van vid att vara utomhus.

– Han blir lätt överrumplad av det moderna samhället, berättar en anställd på Big Fluffy Dog Rescue för Metro UK.

Alla år av att ligga stilla på grund av sin päls har också gjort att Lazarus inte kan gå normalt. Hans svans var också bruten och han har en lättare hudirritation. Men tack vare Big Fluffy Dog Rescue mår han nu mycket bättre och han börjar återigen se lycklig ut.

Bildkälla: Big Fluffy Dog Rescue

Men det kommer fortfarande ta ett tag innan Lazarus kan bli aktuell för adoption. Han måste först bli stark så att han kan gå själv och vänja sig vid att vara utomhus.

– Han är en snäll, kärleksfull och tacksam hund som älskar filtar. Jag tror han kommer bli bekväm med att leva både inne och ute någon gång, men när är upp till honom, säger Big Fluffy Dog Rescue till Metro UK.

Bildkälla: Big Fluffy Dog Rescue

Nyheter24 har tidigare skrivit om den sjuka gepardungen som hittade en ny, oväntad, bästis.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du ett husdjur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.