Hunden hade lämnats ensam i sju år – var täckt i 16 kilo päls

När paret hittade honom var han i så dåligt skick att han inte kunde gå, men tack vare hjälp är han nu på bättringsvägen.


Ett spanskt par hade blivit ombedda att ta hand om en hund när ägaren inte kunde. Men när paret kom till ladan där hunden bodde fick de en chock, skriver Metro UK.

Hunden som heter Lazarus hade bott ensam i ladan i sju år. Det enda han fått var mat och vatten så han kunnat överleva, inget annat.

Bildkälla: Big Fluffy Dog Rescue

Mitt i den spanska sommarhettan låg han i den stekheta ladan och flämtade – täckt i 16 kilo päls. Hans päls vägde så mycket att han inte kunde gå eller röra sig. Pälsen hade också tovat ihop sig så att den drog i hans hud vilket gjorde att han led av fruktansvärda smärt.

Bildkälla: Big Fluffy Dog Rescue

Kvinnan i paret som upptäckte Lazarus, som vill vara anonym men kallas för C, blev helt förfärad. Hon råkade också jobba som hundfrisör och såg direkt att Lazarus var i ett extremt dåligt skick.

Paret bestämde sig för att försöka rädda Lazarus från den hemska situationen han befann sig i. Med ägarens tillåtelse tog de med sig hunden från ladan för att ge honom en välbehövd klippning. De kontaktade också ett hundhemmet Big Fluffy Dog Rescue.

Bildkälla: Big Fluffy Dog Rescue

Tillsammans lyckades de raka bort all den toviga pälsen som åsamkat Lazarus så mycket smärta. Nu bor Lazarus i en av hundhemmets anställdas garage. Än så länge är han inte van vid att vara utomhus.

– Han blir lätt överrumplad av det moderna samhället, berättar en anställd på Big Fluffy Dog Rescue för Metro UK.

Alla år av att ligga stilla på grund av sin päls har också gjort att Lazarus inte kan gå normalt. Hans svans var också bruten och han har en lättare hudirritation. Men tack vare Big Fluffy Dog Rescue mår han nu mycket bättre och han börjar återigen se lycklig ut.

Bildkälla: Big Fluffy Dog Rescue

Men det kommer fortfarande ta ett tag innan Lazarus kan bli aktuell för adoption. Han måste först bli stark så att han kan gå själv och vänja sig vid att vara utomhus.

– Han är en snäll, kärleksfull och tacksam hund som älskar filtar. Jag tror han kommer bli bekväm med att leva både inne och ute någon gång, men när är upp till honom, säger Big Fluffy Dog Rescue till Metro UK.

Bildkälla: Big Fluffy Dog Rescue

Nyheter24 har tidigare skrivit om den sjuka gepardungen som hittade en ny, oväntad, bästis.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
Har du ett husdjur?
Tack för din röst!