Polisen blev antastad som barn – 17 år senare fick hon sin hämnd

- 17/09/2016, 22:16
Hannah såg till att sätta dit mannen som gjort hennes liv till ett helvete. (Polisen på bilden har inget med händelsen att göra)
1 av 3

Hannah såg till att sätta dit mannen som gjort hennes liv till ett helvete. (Polisen på bilden har inget med händelsen att göra)

Pixabay/Polisen

Erlis Chaisson dömdes till livstids fängelse.
2 av 3

Erlis Chaisson dömdes till livstids fängelse.

Polisen

Hannah bestämde sig för att bli polis efter övergreppen. (Polisen på bilden har inget med historien att göra)
3 av 3

Hannah bestämde sig för att bli polis efter övergreppen. (Polisen på bilden har inget med historien att göra)

Pixabay

Från att hon var åtta blev hon sexuellt antastad av en släkting. Då bestämde hon sig för att utbilda sig till polis – med ett enda mål: fånga sin plågoande.

Från att Hannah var åtta år blev hon antastad av en släkting till familjen – Erlis Chaisson. Vid tiden för övergreppen var Chaisson runt trettio och hade sedan tidigare två domar för sexuella ofredanden av barn bakom sig, skriver The Daily Beast.

– Men det var som att ingen förstod vad han hade gjort. Ingen höll sina barn borta från honom, berättar Hannah till nyhetssajten.

Hannah är i dag 25 år gammal och polis i Granbury, Texas. Övergreppen hon utsattes för från att hon var åtta tills det att hon var tolv hade hon hållit hemliga i 17 år innan hon sökte hjälp hos en psykolog. Efter att ha avslutat sin terapi insåg hon att hon ville bli polis – och att hon måste fånga mannen som gjort henne så illa.

Efter att ha pratat med polismästaren i McLennan County om vad som hänt henne som barn blev hennes vittnesmål en polisrapport. Tillsammans med polisen lade de sedan upp en plan för hur de skulle kunna sätta dit Chaisson.

Med en bandspelare gömd i behån, en kollega i en bil inom synhåll och sitt vapen gömt under kläderna bestämde hon sig för att träffa sin plågoande. På en bänk i en park satte de sig och pratade om det som hänt när hon bar var åtta år.

Erlis Chaisson. Bildkälla: Polisen

Chaisson erkände övergreppen mot Hannah flera gånger under den flera timmar långa inspelningen. Men det som chockade alla mest var att han försökte ursäkta sig

– Penisen har inget samvete, och det finns ingen förklaring till det, du skulle förstå om du hade en, hörs Chaisson bland annat säga på inspelningen.

Dessutom skyllde mycket av det inträffade på den då åttaåriga Hannah.

– Du måste kontrollera din nyfikenhet. Jag ville inte vara vännen du spelade fult med. Jag kunde ligga på soffan och du fick den där blicken i ögonen. Jag kunde lyfta på filten och du kom springande och hoppade in och tryckte dig mot mig. Jag menar vem som helst hade kunnat bli förvirrad av det.

Polisen på bilden har inget med händelsen att göra. Bildkälla: Pixabay

Hannah berättade efteråt att hon varit väldigt nervös under samtalet. Hon beskriver det som att hennes hjärta rusade och att hon inte oroade sig över att något skulle hända med inspelningen eller att bandspelaren skulle ge ifrån sig något ljud.

Chaisson greps och under rättegången sade åklagaren Gabrielle Massey att det är ovanligt att höra en sexförbrytare prata så öppet och obehindrat om sina brott utan att höra någon form av ånger i personens röst.

Efter att juryn fått höra inspelningen dömdes Chaisson till livstids fängelse för grova sexuella övergrepp mot barn. Efter rättegången sade Hannah att hon kände det som att hon hjälpt andra offer som kanske inte vågat anmäla Chaisson att få ett avslut. Och att hon också hjälp de flickor som skulle kunna råkat illa ut i framtiden.

Polisen säger dock till The Daily Beast att de inte rekommenderar att privatpersoner gör samma sak som Hannah gjorde. Hannah heter egentligen något annat.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den tidigare borgmästaren som våldtog en 4-årig flicka och sedan hävdade att hon var den som tog initiativet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du blivit dömd för något brott?