Föraren tittar ner på mobilen – kör över tre barn

- 20/09/2016, 17:03

Chockerade bilder när bilen rullar över barnen som leker på gatan. Vittnen säger att föraren hade ögonen på sin mobil.

Det här är en väldigt drastisk och konkret påminnelse till er som kör bil och använder telefonen samtidigt. Gör inte det. Det kan sluta riktigt illa.

Klippet som just nu sprids i kinesiska media är riktigt obehagligt att se. På en parkeringsplats syns tre barn sitta ner och leka. Barnen ser ut att vara i tre till fyra års åldern.

Platsen är en parkeringsplats i området Shenzhen utanför Hongkong i Kina. Plötsligt kommer en stor bil långsamt rullande, förmodligen har den precis lämnat sin parkeringsplats.

Enligt vittnen ska föraren, en man, haft sina ögon på mobilen istället för vad som hände runt bilen när han sakta rullade mot barnen.

Bilen kör rakt över barnen och han får inte stopp på bilen fören alla tre barnen hamnat under bilen. Föraren grips på plats och barnen förs till ett sjukhus. Där kan läkarna konstatera att alla tre klarat sig helt utan allvarligare skador.

I en annan video från Kina som Nyheter24 berättat om ser man också en förare som inte har ögonen på vägen och kör rakt över ett barn.