Mormor är IS-soldaternas värsta skräck – kokar deras huvuden

Beväpnad med en machete letar Wahida Mohamed upp IS-terroristerna. Hon använder samma brutala metoder som terrorsekten själv.


Hon är mormor till två och alla hennes före detta män har dödats av IS. Nu sprider Wahida Mohamed skräck bland terroristerna i Irak.

Hon brukar säga att hon är "mer efterlyst är Iraks premiärminister” och ska enligt uppgift ha en egen miniarmé, över 70 soldater skyddar Wahida i deras fäste i Shirqat söder om Mosul i Irak.

På Facebook har Wahida Mohamed delat med sig av bilder där hon håller upp ett huvud. Ett huvud som ska tillhöra en död IS-soldat. Huvudet ska hon ha kokat och Wahida ska själv ha dödat ett 30-tal terrorister. Hon använder alltså samma brutala metoder som terrorsekten gör.

I en intervju med CNN berättar hon om dödshoten från IS absoluta topp och om hur terrorsekten flera gånger placerat bilbomber utanför hennes hus.

Nyheter24 har tidigare berättat om terrorsekten IS brutala metoder för att skapa skräck bland befolkningen i de områdena terroristerna kontrollerar. Bland annat sprider de klipp på hur de slaktar sina fångar som djur och andra vedervärdiga klipp där de tvingar en 4-åring att skjuta gisslan med en pistol.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

1 timme sedan
Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.