Ashleigh, 22: "Mitt förhållande fick mig att tappa allt mitt hår"

Nu har håret vuxit tillbaka till nästan äldre nivåer – och enligt Ashleigh är det tack vare sin nya kärlek.


22-åriga Ashleigh Alqotaibi var nöjd med sitt bruna hårsvall. Men en dag i november 2014 märkte hon att håret började försvinna på ett ställe.

Det var bara början. I februari 2015 var hon 95 procent flintskallig. Det efter att hon fick diagnosesn alopeci – och hon berättar för Mirror att det fick henne att må otroligt dåligt. Hon kunde bland annat vakna med tjocka strån av hår på kudden.

– Jag undvek speglar då min reflektion fick mig att börja gråta. Jag kände mig maktlös då det lossnade flera hårtussar bara jag drog handen genom håret. Dessutom började jag få självmordstankar.

Facebook

Efter ett tag kopplades Ashleighs dåliga mående ihop med stress till följd av ett jobbigt och stressigt förhållande. Ashleigh berättar att hon kände sig olycklig och att de bråkade ofta.

Men efter några månader som singel kände hon sig allt lägre. Den tidigare sociala Ashleigh förvandlades till en osocial tjej som gömde sig på sitt rum. Hon skämdes extremt mycket över sina peruker och kände att "alla kunde se att det inte var äkta".

Till slut berättade hon för sina föräldrar om att hon till och med hade självmordstankar – och fick genast ett enormt stöd samt började gå i terapi.

Men sedan kom vändningen. Ashleigh träffade 26-årige John och blev blixtkär. Och allt eftersom hon bytte ut ett stressigt förhållande till ett lyckligt började håret att växa tillbaks på bara fyra månader.

Facebook

– Jag tappar håret ibland, men när John är vid min sida så känner jag att mitt kärleksliv inte är stressigt.

Nu har hon en kort, men stilfull, frisyr och har fått håret att växa tillbaks över hela huvudet. Ibland använder hon fortfarande peruker och i oktober valde hon att skriva ett inlägg på Facebook om sin diagnos.

Facebook

– Jag fick ett enormt stöd av mina vänner och jag bryr mig helt enkelt inte längre om vad folk tycker om min sjukdom, säger hon till Mirror.

Ashleigh lägger också till att kärleken kanske inte var botemedlet, men att leva fri från stress och med personer som gör en lycklig verkligen hjälper.

I Sverige räknar man med att mellan 80 000 och 100 000 personer, både kvinnor och män, är drabbade. Sjukdomen är inte fysiskt skadlig men kan vara mycket psykiskt påfrestande för den drabbade, enligt Alopeciförbundet Sverige.

Läs också intervjun med Therese som länge dolde sin sjukdom men istället valde att vara stolt över sin diagnos. Eller om svenska Melodifestival-kändisen som öppnade upp sig om sin alopeci.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hört talas om alopeci?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om kontroll person / fordon, Södertälje

1 timme sedan
"Larm om allvarlig händelse.", skriver polisen på sin hemsida.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.