Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

En björn attackerade Todd – nu visar han upp de fruktansvärda skadorna

- 03/10/2016, 16:51 -

Grizzlybjörnen gick till våldsam attack flera gånger. ”Det kändes som en evighet”. Minuter senare filmar Todd sina skador.

Hela den här berättelsen börjar när 50-årige Todd Orr bestämde sig för en runda i skogen i Montana. Det slutade inte så bra.

Eftersom Todd visste att området var fullt av björnar så skrek han ”Hey bear!” hela tiden. Detta för att skrämma bort eventuella björnar.

Trots detta kommer den erfarne vandraren plötsligt för nära några små björnungar och då går björnmamman till attack.

Todd försökte skydda sig så gott det gick, han kastade sig på marken med ansiktet neråt och la armarna om sin hals som skydd. Den gigantiska björnen ställde sig på Todd och bet honom upprepade gånger på armarna och ryggen.

Attacken varade i några minuter, en tid som Todd i ett långt inlägg på Facebook, beskriver som ”en evighet”.

Till slut gav björnen upp och Todd kunde springa från platsen. Precis när han trodde det hela var över gick björnen till ny attack och slog Todd till marken. Den här gången bet björnen så hårt att Todd kunde ”höra hur benet krossades i armen”.

Plötsligt slutade björnen och försvann. Todd kunde då, svårt skadad, gå i 45 minuter till säkerheten i sin bil. Han körde sedan själv till sjukhuset där han genomgick en åtta timmar lång operation för sina skador.

Videon som du ser här ovan spelade han in när han nått bilen. I ett långt inlägg på Facebook beskriver Todd hela händelsen och avslutar med ”inte min bästa dag, men jag lever”.

Se hela Todds inlägg här nedan: