Lördag 1 Okt
Stockholm

Modellens krav: Bort med plus size-modeller

Modellen kräver att modeföretag och klädmärken tar bort benämningen plus size modell.
1 av 3
Modellen kräver att modeföretag och klädmärken tar bort benämningen plus size modell. Foto: Instagram/TT
Hon kräver att modeller ska få kalla modeller utan en massa olika etiketter.
2 av 3
Hon kräver att modeller ska få kalla modeller utan en massa olika etiketter. Foto: Instagram
Eftersom storlek inte spelar någon roll.
3 av 3
Eftersom storlek inte spelar någon roll. Foto: TT

Stefania Ferrario är en modell från Australien som vill att modevärlden gör sig av med plus size modeller, men inte för att hon har något emot dem.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den australiensiska modellen Stefania Ferrario har blivit ansikte utåt för den kontroversiella hashtagen #DropThePlus som uppmanar modeindustrin att lägga ner de så kallade "plus size"-storlekarna, skriver Broadly.


Hashtagen föddes på Instagram för ungefär ett år sedan och fick snabbt 374 000 följare. Hon skrev då att hon inte känner att det är rätt att större modeller måste kalla sig själva för plus size för att kunna kalla sig modell.

– Låt oss i stället bara ha modeller av alla storlekar och färger och strunta i alla etiketterna. Jag är inte stolt över att kallas plus size, jag är stolt över att kallas modell, för det är mitt yrke, skriver hon.

Stefania är en storlek 12 räknat med brittiska storlekar, vilket motsvarar storlek 38 i svenska damkläder. Och enligt Stefania är det skadligt att unga flickor hela tiden får se och höra att allt som är över storlek 10, motsvarande 34, är för stort.

Till och med Stefania själv har haft problem med sin självbild till följd av vikthetsen. När den numera 23-åriga modellen började modella vid 16 års ålder vägde hon 20 kilo mindre än vad hon gör nu.

– Även då fick jag höra att jag vägde för mycket och att jag behövde bli mycket lättare för att kunna kallas för modell, säger hon till Broadly.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Noor som blir den första Playboy-modellen med hijab.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Borde plus size-modeller bort?
Tack för din röst!
Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.