Donald Trumps läckta video har påverkat många unga negativt.
1 av 3
Donald Trumps läckta video har påverkat många unga negativt. - Foto: TT / Pixabay
Trump.
2 av 3
Trump. - Foto: TT
Flickan på bilden har ingenting med artikeln att göra.
3 av 3
Flickan på bilden har ingenting med artikeln att göra. - Foto: Pixabay

Sexåring ställde chockerande fråga till sin mamma efter Trumps vidriga uttalande

Efter att en skandalvideo där presidentkandidaten Donald Trump talar förnedrande om kvinnor har reaktionerna blivit dramatiska.


I helgen framkom en läckt video som avslöjar hur presidentkandidaten Donald Trump talar riktigt förnedrande om kvinnors kroppar.

– Jag börjar bara kyssa dem. Jag väntar inte ens. Och när du är en stjärna så låter de dig göra det. Vad du vill. Ta dem på fittan. Du kan göra vad som helst, säger han i filmen där han också säger att han ”kan göra vad han vill med kvinnor".

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Bland annat röt Robert De Niro ifrån på sociala medier. Men en reaktion har verkligen fått en hel värld att chockas. Washington Post skriver om en sexårig flicka som vänder sig till sin mamma och frågar: "Vad betyder det att "grab someone by the pussy"?

Mamman Rachel MacIsaac Parker, som jobbar som vice rektor i Louisiana, kunde inte tro sina öron och var tvungen att säga att "nu måste vi prata om våra kroppar – och ibland kan dåliga människor röra oss utan tillåtelse".

Många i Trumps parti Republikanerna har försökt få honom att avgå efter skandalvideon. Flera andra föräldrar och unga har berörts väldigt starkt av videon. En annan kvinna berättar för Washington Post att hennes 18-åriga dotter började gråta när hon fick höra vad som sades i videon.

Flera andra oroliga föräldrar berättar att de stänger av tv:n när Trump talar. Frågan är om reaktionerna kan påverka Donald Trumps chanser till att bli president. De amerikanska medborgarna har också notoriskt svårt för Demokraternas Hillary Clinton.

Men efter senaste debatten verkar hon ändå ha övertaget.

Läs också Nyheter24:s Saara Olssons krönika om videon.

Ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden.

/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Donald Trump avgå från sin kampanj?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.