Man våldtog sin 12-åriga dotter – nu är folk rasande över straffet han fick

- 21/10/2016, 12:01 -
Bilderna har inget med händelsen att göra.
1 av 3

Bilderna har inget med händelsen att göra.

TT

Mannen dom har nu upprört många.
2 av 3

Mannen dom har nu upprört många.

TT

Det är bara en av flera domar som har upprört människor i USA.
3 av 3

Det är bara en av flera domar som har upprört människor i USA.

Google Maps

Den 12-åriga flickan blev våldtagen flera gånger. Nu har mannen dömts till 60 dagars fängelse och skyddstillsyn, något som har gjort många upprörda.

En 12-årig flicka från Montana, USA, blev flera gånger våldtagen av sin pappa. Han har nu dömts för brotten.

Över 50 000 person har skrivit på en namninsamling och vill nu att domaren ska ställas inför rätta eller straffas eftersom pappans straff var så lågt, enligt deras uppfattning, skriver Nettavisen.

Domaren John McKeon dömde nämligen pappan till bara 60 dagars fängelse och skyddstillsyn – en dom som nu har gjort många upprörda.

Mannen godkände ett avtal med åklagarsidan, där två av hans tidigare begångna brott skulle strykas om han erkände ett fall av incest. Åklagarsidan yrkade på 25 års fängelse för brotten.

Domaren McKeon ansåg däremot att mannen skulle få 30 års villkorlig dom, som han inte behöver avtjäna om han går med på att medverka i ett självhjälpsprogram för sexbrottslingar och inte heller har obevakat umgänge med minderåriga.

Under rättegången talade flickans mor och mormor till mannens fördel. De menade att han hade gjort något fruktansvärt men att 25 års fängelse kanske inte var det bästa straffet.

"Inget monster"

– Han har två söner som fortfarande älskar honom och som behöver en pappa, även om det är under mycket begränsningar. Jag skulle vilja se att mina barn kan få möjligheten att reparera relationen med deras pappa. Han är inget monster, han är bara en man som verkligen gjorde bort sig och behöver betala på något sätt, ska flickans mamma har sagt i rätten.

Något som också betonades var att sönerna skulle bli förkrossade om deras pappa inte längre skulle vara en del av deras liv, skriver CNN.

Det här en bara en av flera domar som har gjort många i USA upprörda. Den mest omtalade är Brock Turner som togs på bar gärning när han utförde en våldtäkt. Men han dömdes bara till tre månaders fängelse, och släpptes efter tre månader, skriver Nettavisen.

Nyheter24 har även skrivit om pappan som våldtog sin 18-åriga dotter men slipper fängelse och om pedofilen som gjorde en flicka gravid och våldtog sedan hennes barn.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Borde han fått ett hårdare straff?