Reuben vaknade efter koman som orsakats av en spark under en fotbollsmatch.
1 av 2
Reuben vaknade efter koman som orsakats av en spark under en fotbollsmatch. - Foto: GoFundMe / WSB-TV
Läkarna vet inte varför.
2 av 2
Läkarna vet inte varför. - Foto: WSB-TV

Reuben, 19, vaknade ur koma – kunde bara prata ett främmande språk

Tonåringens värld blev helt annorlunda efter en allvarlig skada som försatte honom i koma.


Rueben Nsemoh älskar fotboll och spelade som målvakt i elitlaget Gwinnett County. Det var också hans favoritsport som nästan dödade honom.

GoFundMe

Efter en kraftig spark i huvudet blev han medvetslös och förlorade andan flera gånger på väg till akuten i Atlanta, USA. Han låg sedan i koma i flera dagar.

Precis som 19-årige Georgia som akut fick operera hjärnan för ett misstag många gör varje dag.

Från händelsen minns han i dag ingenting alls, men det märkligaste var att han inte längre kunde prata sitt modersmål, engelska, och bara kunde prata spanska när han vaknade igen. Det var ett språk som ingen i hans familj kunde förstå – och ett språk som han aldrig kunnat tala innan skadan, rapporterar lokala tv-kanalen WSB-TV.

Hans familj förstod verkligen ingenting. Det var så sjukt och frustrerande att inte kunna prata med sin son. Läkarna har inte riktigt kommit fram till en förklaring och senare kom Ruebens engelska tillbaka igen – och spanskan försvann mer och mer.

WSB-TV

Nu kan inte Reuben längre spela sin favoritsport och hans kropp har inte återhämtat sig från skadan ännu. Det betyder att han inte kan gå i skolan där hans betyg var långt över medelvärdet.

Därför har familjen startat en insamling för att kunna betala sjukhusvården och för att komma tillbaka till ett någorlunda normalt liv igen.

Här kan du se nyhetsinslaget från lokala tv-stationen WSB-TV:

Läs också om den nya revolutionerande behandlingen mot koma – eller om Jennifer som trodde hon var bakis men det visade sig vara något mycket mer allvarligt.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
Kan du prata spanska?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här är Sveriges alla turer mot Natomedlemskap

Amorteringskravet: Så slår det mot bopriserna

Det skärpta amorteringskravet har inneburit en stor prispress på mindre lägenheter, enligt bostadssajten Hemnet. Det som förvånar är att det är så stor skillnad mellan de stora och mindre bostäderna, säger Erik Holmberg, analytiker hos Hemnet.

Martin Melin ångrar uttalandet om guccikepsar – utesluter inte Östermalm

1 timme sedan
Liberalernas talesperson i polisfrågor Martin Melin har ångrat sitt mycket kritiserade uttalande om kriminella och guccikepsar. I en intervju med Dagens ETC säger han ”Varsågoda medborgare".

Ungerns talman signerade Natoansökan

1 timme sedan
Det ungerska parlamentets talman har undertecknat ratificeringen av Sveriges Natomedlemskap. Men även presidenten ska skriva under.

Norge: Helikoptervraket bärgat ur havet

1 timme sedan
Den havererade helikoptern utanför Bergen i Norge har bärgats ur havet, meddelar norska haverikommissionen. Vraket kommer nu att fraktas med fartyg till en norsk marinbas i Bergen.

Lyxiga prispotten: Så mycket pengar får vinnarna i Vasaloppet 2024

2 timmar sedan
Vasaloppet 2024 äger rum den 3 mars och för de som lyckas ta sig upp på topp 15-placeringarna i tävlingen väntar lite skönt klirr i kassan – inte minst för de snabbaste åkarna förstås.