Det var i förra veckan som tre svenskar i 20-årsåldern greps av polis på ett hotell i Alanya, Turkiet. Bilderna är från andra tillfällen.
1 av 3
Det var i förra veckan som tre svenskar i 20-årsåldern greps av polis på ett hotell i Alanya, Turkiet. Bilderna är från andra tillfällen. - Foto: TT Nyhetsbyrån
De ska ha varit i landet på semester, enligt uppgift till Aftonbladet.
2 av 3
De ska ha varit i landet på semester, enligt uppgift till Aftonbladet. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Alanyapolisen kan inte svara på hur det gick till när de greps, men säger att det nu är polisens terrorgrupp som nu utreder fallet.
3 av 3
Alanyapolisen kan inte svara på hur det gick till när de greps, men säger att det nu är polisens terrorgrupp som nu utreder fallet. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Tre svenska ungdomar gripna på hotell i Alanya – utreds av terrorpolis

Ungdomarna ska vara i 20-årsåldern och ska ha gripits på ett hotell i Turkiet.


Det var i förra veckan som tre svenskar i 20-årsåldern greps av polis på ett hotell i Alanya i Turkiet. De ska ha varit i landet på semester, enligt uppgift till Aftonbladet.

– Jag kan bekräfta att tre svenska medborgare i 20-årsåldern är frihetsberövade. Konsulatet i Istanbul följer ärendet, säger Rasmus Eljanskog vid UD:s presstjänst till tidningen.

Varför svenskarna greps har UD inga uppgifter om i nuläget.

Inte heller Alanyapolisen kan svara på hur det gick till när de greps, men säger att det nu är polisens terrorgrupp som nu utreder fallet.

– Det är bara terrorgruppen som kan svara på frågor i ärendet, säger Selim Çeler vid Alanyapolisen till Aftonbladet.

I augusti var det en bomb som explodera under ett bröllopsfirande i Turkiet. Minst 50 personer dödades i attacken.

Läs också om kvinnan som berättar att hon blev våldtagen av en polis i Alanya.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Turkiet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.