Nya uppgifter: 67-årig man misstänkt i fallet om försvunna Emilie, 18

- 29/10/2016, 22:51
Emilie har varit försvunnen sedan 10 juli.
1 av 3

Emilie har varit försvunnen sedan 10 juli.

Privat

18-åriga Emilie Meng.
2 av 3

18-åriga Emilie Meng.

Privat

Polisen menar att försvinnandet är ett mysterium.
3 av 3

Polisen menar att försvinnandet är ett mysterium.

Privat

Emilie Meng, 18, har varit försvunnen sedan den 10 juli. I onsdags tog domstolen i Næstved beslutat att pressen ska få ta del av tidigare hemliga uppgifter.

Det var den 10 juli som danska Emilie Meng, 18, sågs vid liv senast. Hon sa hej då till sina vänner efter en utekväll i Korsør och sedan dess har hon varit spårlöst försvunnen.

Massiva sökinsatser har gjorts av både polis och allmänhet. Under onsdagen tog domstolen i Næstved beslutet att medier skulle få ta del av nya uppgifter, rapporterar Ekstrabladet.

Domstolen ansåg att det inte fanns några skäl att låta uppgifterna vara hemliga längre, trots att åklagarmyndigheten har protesterat mot att de ska göras offentliga.

I domstolshandlingarna framgick det att det varit två personer har varit eller är misstänkta, samt att en husrannsakan genomfördes i måndags i danska staden Korsør, där Emilie försvann.

Under fredagsmorgonen fick journalister ta del av handlingen där det stod om en husrannsakan som genomfördes i måndags efter att polisen hade fått in tips.

Den 67-årige pensionären var misstänka för att ha frihetsberövat Emilie, skriver Metroxpress som tagit del av handlingarna. Men det var inte första gången som polisen varit på adressen, de har nämligen varit där fem gånger.

Polisinspektör Kim Kliver berättade att polisen hade fått ny information i fallet vilket gjorde att de undersökte platsen igen.

Mannen blev indragen efter att flera i allmänheten engagerat sig och haft honom under övervakning med hjälp av avlyssningsutrustning. Anledningen till att mannen började bli avlyssnad var efter att någon hört en kvinnoröst ropa efter mamma, enligt Tv Øst via Expressen.

När polisen tidigare varit på platsen har de letat efter hålrum under golv och i väggar.

Här kan du läsa mer om Emilie Mengs försvinnande. Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.