Dagen efter valet i USA höll demokraternas Hillary Clinton äntligen tal för första gången efter valförlusten mot republikanernas Donald Trump.
1 av 3
Dagen efter valet i USA höll demokraternas Hillary Clinton äntligen tal för första gången efter valförlusten mot republikanernas Donald Trump. - Foto: Skärmdump / TT Nyhetsbyrån
2 av 3
- Foto: TT Nyhetsbyrån
3 av 3
- Foto: TT Nyhetsbyrån

Hillary Clintons fina hyllning till unga tjejer fick folk att gråta

Under den sena onsdagseftermiddagen höll Hillary Clinton tal till folket för första gången sedan valförlusten. Och det blev känslosamt.


Dagen efter valet i USA höll demokraternas Hillary Clinton äntligen tal för första gången efter valförlusten mot republikanernas Donald Trump.

Hillary ClintonHillary Clinton.

I talet uppmanade hon bland annat unga kvinnor att kämpa för vad de tror är rätt, och passade även på att visa sin tacksamhet för alla som hjälpt henne under valkampanjen.

– Till alla kvinnor, speciellt till alla unga tjejer som satt sin tro på den här kampanjen och på mig, vill jag bara att ni ska veta att ingenting har gjort mig mer stolt än att vara er kämpe, sa hon under talet.

Flera kunde inte hålla tårnarna borta under Clintons tal. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Hillary Clinton riktade även en del av sitt till stora delar känslosamma tal särskilt mot alla unga flickor som tittade på när hon talade i dag.

– Tvivla aldrig på om du är värdefull eller kraftfull, och att du förtjänar varje chans och möjlighet i världen att följa och uppnå dina egna drömmar, sa Hillary Clinton.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att Trump blir en bra president?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.