Jay Maynor sköt sin dotters våldtäktsman.
1 av 3
Jay Maynor sköt sin dotters våldtäktsman. - Foto: Polisen / TT
Raymond Earl Brooks dömdes för våldtäkten.
2 av 3
Raymond Earl Brooks dömdes för våldtäkten. - Foto: Polisen
Pappan ville skydda sin dotter från att behöva berätta mer om övergreppen.
3 av 3
Pappan ville skydda sin dotter från att behöva berätta mer om övergreppen. - Foto: Polisen

Pappa erkände mordet på en gång: "Han våldtog min dotter så jag sköt honom"

Jay Maynor väntade inte länge med att erkänna mordet. Han ville inte att dotterns hemska minnen skulle behöva väckas till liv.


För drygt två år sen mördades Raymond Earl Brooks från den mindre orten Cullman i Alabama, USA. Mannen som gjort sig skyldig till mordet, Jay Maynor, tvekade inte en sekund innan han erkände sig skyldig till mordet.

Den mördade våldtäksmannen. Bildkälla: Polisen

Hans dotter, Julia Maynor, berättade att anledningen är för att hon och familjen skulle slippa gå igenom en annan rättsprocess. Nämligen där hon skulle behöva förklara hur Brooks våldtagit henne. Deras relation? Han var hennes morfar genom adoption.

– I grund och botten gjorde han det så att jag inte skulle behöva återuppleva övergreppen och dessutom få stå inför en massa människor väcka alla minnen till liv, säger den nu 24-åriga dottern till The Birmingham News.

För 14 år sen dömdes Brooks för att ha våldtagit Julia under fyra års tid. Det började när hon bara var fyra år gammal. Själv minns hon inte riktigt när det började, men att det pågick under väldig lång tid. Till en början trodde hon att det var normalt.

För två år sedan, i juni 2014, pratade far och dotter om våldtäkterna. Det fick Jay Maynor att ta med sig vapen och hoppa på motorcykeln. Först åkte han för att skjuta mot en annan man som dottern dejtat – och sedan vidare till våldtäktsmannen. Han sköt ihjäl honom med två skott.

Polisen. Jay Maynor dömdes till 60 års fängelse.

Dottern tycker att pappans morddom är orättvis. Särskilt med tanke på hur kort fängelsestraff hennes morfar dömdes till – fem år. Han släpptes efter ett och ett halvt år. Pappan dömdes till 40 års fängelse för mordet och 20 år för mordförsöket mot den andre mannen.

– Han skyddade mig som en pappa ska. Han är en fantastisk pappa, faktiskt den bästa, Han älskar oss så mycket, säger dottern till The Birmingham News.

Den här mannen fick ett rekordlångt straff för att ha våldtagit sin egen dotter i flera år.

Läs också om en misstänkt våldtäksman som skrev en lång lista på sina offer – eller om såpaskådisen som misstänks för pedofili.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
Tycker du att fängelsestraffet är för långt?
Tack för din röst!