Förarens sista ord innan busskraschen som dödade sex barn: "Är ni redo att dö?"

Flera unga skolelever har dött efter en dramatisk busskrasch i Chattanooga, USA. Föraren är nu gripen för mord.


I måndags kraschade en skolbuss i staden Chattanooga i Tennessee, USA. 35 barn från förskoleklass till årskurs fem satt i bussen när den körde in i ett träd.

Bilder från olyckan visar ett stort hål i bussens sida. Det tog flera timmar att få ut alla barnen, skriver CNN.

– Jag har aldrig hört något liknande i hela mitt liv. Hjulen på bussen snurrade fortfarande. Barnen bara ropade och skrek, säger ett vittne till WKRN.


Sex barn dog i olyckan och elva vårdas fortfarande på sjukhus. Vissa med svåra huvud- eller ryggskador.


Amerikanska medier har fokuserat på två saker. Dels föräldrarnas starka reaktioner med förtvivlan. Flera föräldrar skrek när de kom till olycksplatsen.

Den andra detaljen har handlat om busschauffören som identifierats som 24-årige Johnthony Walker. Han ska ha kört långt över hastighetsgränsen och åkt in på en väg som inte fanns med på bussens planerade runda. Det uppger National Transporation Safetby Board.


Johnthony Walker greps misstänkt för mord, framkallande av fara för andra och vårdslöshet i trafiken. Flera åtalspunkter kan tillkomma, skriver WKRN.

Enligt CBS News ska mannen ha frågat skolbarnen innan olyckan: "Är ni redo att dö?". Detta enligt en mamma vars son satt på bussen. Mamman ska ha klagat på förarens beteende flera gånger, men skolan har inte gjort någonting åt saken.


I förarens blod har varken spår av droger eller alkohol hittats.

Läs också om rektorn som offrade sig själv för att rädda ett barn som höll på att bli påkörd av en skolbuss – eller om en bussolycka där 16 elever dog när bussen föll ner i en ravin.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.