Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Helen, 21, hade lite ont i nacken – bara timmar senare var hon förlamad

- 30/11/2016, 13:41 -
1 av 3

facebook

2 av 3

facebook

3 av 3

facebook

Helen levde ett helt vanligt liv – nu har hon inte kunnat gå på flera månader.

Helen Fincham, 21, från Wales, hade aldrig varit sjuk eller haft några problem med hälsan. Och när hon plötsligt fick ont i nacken tänkte hon inte speciellt mycket på det, utan trodde att hon hade sovit i en konstig ställning.

Men bara timmar senare visade det sig att det var något mycket allvarligare.

När Helen också började känna en smärta i armen bestämde hon sig för att ringa ambulans. Och när sjukvårdarna bad henne ställa sig upp kollapsade hon. Sedan dess har Helen varit förlamad från nacken och neråt.

– Vissa dagar känns det som att jag drömmer, att inget av det här är på riktigt. För bara några veckor sedan var jag på Ibiza med mina kompisar och hade superkul, säger Helen till Daily Mail.

Efter flera tester har läkarna kommit fram till att Helen lider av myelit, en mycket ovanlig inflammation i ryggmärgen. I värsta fall kan inflammationen bli kronisk och aldrig gå över.

– Det är som att jag blev förlamad över en natt. Mitt liv förändrades på bara några timmar, säger Helen till Daily Mail.

Nu har Helens familj startat en insamling för att hjälpa henne, och tack vare sjukgymnastik har hon återfått lite känsel.

– Vi kommer aldrig ge upp hoppet, jag kommer fortsätta vara där för min lillasyster hela vägen, säger Helens storasyster Jessica till Daily Mail.

Läs också om Jennifer, 21, som trodde att hon var bakfull – men som bara några timmar senare dog.

Är du orolig över att bli sjuk?