Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Student köpte nya specialrullen på McDonald's – fick söka specialvård

- 05/12/2016, 22:12 -
Sillrullen kommer serveras på restauranger i Moskva, Ryssland.
1 av 3

Sillrullen kommer serveras på restauranger i Moskva, Ryssland.

TT/Faksimil Twitter

Den fick rätt många att rynka på ögonbrynen när den lanserades i oktober.
2 av 3

Den fick rätt många att rynka på ögonbrynen när den lanserades i oktober.

Faksimil Twitter

En student ska dock ha råkat riktigt illa ut efter att ha tagit en tugga av sin sillrulle.
3 av 3

En student ska dock ha råkat riktigt illa ut efter att ha tagit en tugga av sin sillrulle.

TT

McDonald's senaste tillskott av udda maträtter visade sig vara farligare än företaget kunnat ana.

Det här med att McDonald's lanserar lite underliga alternativ till sin ordinarie meny verkar snart vara vardagsmat, så att säga.

Den senaste tiden har vi bland annat fått se McDonald's göra om det klassiska receptet på Big Mac med en kryddig uppdatering, och den bisarra desserthamburgaren.

Men nu kan det konstigaste tillskottet till Donkens meny vi någonsin hört talas om ha kommit – nämligen sillrullen. Det är alltså en rulle som innehåller, ja, du gissar rätt, salt sill. Den serveras på en bädd av rödbetor, potatis och majonäs, skriver nyhetsbyrån RIA Novosti.

Och den verkar inte bara vara konstig utan även farlig. Nu har en student nämligen stämt McDonald's efter att han behövde specialistvård efter att ha ätit rullen.

Det är fem av snabbmatkedjans restauranger i Moskva i Ryssland som kommer servera den underliga rullen. Den är en tolkning av den klassiska, ryska maträtten "seljödka pod shuboj".

När den lanserades i oktober fick den blandade reaktioner. Rullen har nu fått ännu mer uppmärksamhet efter att den nästan tagit kål på en student som provat rullen av nyfikenhet.

Studenten hade huggit in på sillrullen men bara hunnit några tuggor innan han kände en stickande smärta i sin kind. När han kollade in vad som hänt såg han till sin förfäran ett fiskben sticka ut ur kinden.

Skadan visade sig vara så allvarlig att studenten tvingades åka ambulans till sjukhuset för att träffa en specialisttandläkare.

– Jag hade väldigt stor tur att det var min kind som spetsades och inte matstrupen eller ännu värre – magen, säger studenten.

Studenten har nu stämt snabbmatskedjan på 140 000 rubel, cirka 20 000 svenska kronor, skriver nyhetsbyrån RIA Novosti.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Adrian som höll på att mista livet efter McDonald's misstag och varför McDonald's M:et ser ut som det gör (och det är riktigt snuskigt).

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Skulle du våga prova sillrullen?