15-åriga Rachel försvann för fem år sen.
1 av 3
15-åriga Rachel försvann för fem år sen. - Foto: FBI / TT
Sen hittades hon med en helt ny identitet fem år senare.
2 av 3
Sen hittades hon med en helt ny identitet fem år senare. - Foto: FBI
Frågan är om hon väljer att återvända hem.
3 av 3
Frågan är om hon väljer att återvända hem. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Rachel, 15, försvann för fem år sen – nu har hon hittats med ny mystisk identitet

15-åriga Rachel Natacha Owens försvann mystiskt för fem år sen. När hon fem år senare hittades hade hon helt bytt identiet.


Det var en helt vanligt skolmorgon när den då 15-åriga Rachel Natacha Owens tog bussen till South Brunswick High School nära det lilla samhället Boiling Springs i North Carolina, USA.


Fast hon dök aldrig upp i klassrummet. Hon blev senare sedd när hon steg in i en helt främmande bil på en parkeringsplats i närheten. En början på ett utdraget mystiskt försvinnande.

Det hela skedde för fem år sen och var början på en mardröm för hennes familj som länge trodde att hon blev mördad.

Den där morgonen på parkeringsplatsen var det sista livstecknet som någon fick från henne. Alla spår bara försvann. Familjen var till en början faktiskt inte jätteförvånade; Rachel hade nämligen rymt hemifrån tidigare. Men då hade hon återvänt efter bara några timmar – men den här gången var annorlunda.

FBI. 15-åriga Rachel.

FBI blev snabbt inkopplade och man visste inte någonting om henne. Var hon död? Hade hon rymt? De jobbade tillsammans med den lokala polisen dygnet runt för att hitta ledtrådar. En kompis till Rachel berättade att hon ofta pratade om Mexiko och hade skrivit historier om att rymma dit.

Efter att ha letat i både USA och Mexiko började även polisen att ge upp hoppet. Sen kom ett nytt tips för två år sen. Hon hade synts till i Ohio. Det visade sig stämma.

Efter fem år och mer än tusen kilometer hemifrån hittades Rachel förra veckan, skriver Star News Online. Allt var dock helt annorlunda, för Rachel hade skapat en helt ny identitet.

Hon hade bytt namn och bodde nu alltså i Columbus, Ohio. I ett pressmeddelande skriver hennes hemstads polisstation att de är "extremt glada att kunna meddela att Rachel Natacha Owens hittades vid liv och helt oskadd".

Men varför? Hon hade alltså tagit en falsk identitet, bytt sitt födelsedatum och gömt sig från sin familj för att helt kunna glömma sin hemstad. Hon hade gjort allt för att helt fly från sin tillvaro. Helt av fri vilja. Ingen misstänks för något brott, skriver danska BT.

Svaret får vi tyvärr inte. FBI uttalar sig om att "nu får familjen en möjlighet att kunna återbygga ett förhållande". Om nu 20-åriga Rachel väljer att återvända hem igen återstår helt att se.

Läs också om en pappa som försvann för 17 år sen när telefonen helt plötsligt ringer – eller om en son som familjen misstänkte var död och som senare ringde hem igen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.