Lördag 25 Sep
Stockholm

Minst nio döda och 50 skadade i misstänkt attack – en gärningsman död och en gripen

Lastbilen körde in i en julmarknad.
Lastbilen körde in i en julmarknad. Foto: Twitter/Google Maps

Det ska finnas flera döda och skadade på platsen enligt de första rapporterna. Två personer ska ha funnits i lastbilen en ska nu vara gripen och en död.

Kommentera (64)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under måndagen körde en lastbil in i en folkmassa på en julmarknad på Breitscheidplatz i västra Berlin. Enligt de första uppgifterna till polisen så ska runt 50 personer vara skadade och minst nio personer döda. Den dödssiffran har under tisdagen ökat till 12 döda.

Enligt flera vittnesuppgifter till CNN verkade det som att personen körde in i folkmassan med flit, liknande den attack som genomfördes i Nice i somras.

Nya uppgifter gör gällande att det ska ha funnits två gärningsmän i lastbilen. En av dem ska nu ha gripits, den andre ska ha dött på plats, enligt tysk polis på Twitter.

På bilder från platsen syns skadade personer och omkullvälta marknadsstånd. Ett stort antal poliser och brandmän ska vara på plats.

Marknadsplatsen är svår att nå från vägar runtomkring och det gör att polisen tror att det är en medveten attack. Man vet dock ännu inte vem som äger lastbilen eller om den rapporterats stulen. Lastbilen ska dock ha haft en polsk registreringsskylt.

Se den hemska videon som filmats bara minuter efter dådet:

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Kommentera (64)
Kopiera länk
Dela