Bill gjorde video från sjukhuset – hittade kvinnan som räddat hans liv

Bill Amirault kollapsade under ett halvmarathon – då gjorde den okända kvinnan hjärt- och lungräddning.


Bill Amiraults video från sjukhussängen delades av mängder av människor – som ville hjälpa honom att hitta personen som räddat hans liv.

Bill var på sjukhuset efter att ha sprungit ett halvmarathon i USA. Han hade nästan nått mållinjen när han plötsligt kollapsade.

Som tur var sprang sjuksköterskan Amy Smythe samma lopp. Hon gav Bill hjärt- och lungräddning fram tills ambulansen kom. Amy var på platsen precis vid rätt tillfälle, efter att ha sprungit i mål med en tid som var 20 minuter bättre än hennes tidigare personbästa.

– Det var ödet som gjorde att jag blev klar så tidigt, säger hon enligt CNN.

Efter loppet höll Amy utkik i de lokala tidningarna för att se om någon skulle skriva något om det som hänt. Hon beskriver, enligt CNN, att hon "inte kunde sluta tänka på honom".

Bildkälla: Facebook.

Bill, som hade förts i helikopter till ett sjukhus, letade också efter personen som hade hjälpt honom. När han inte lyckades fick han en idé, att göra en Facebook-video.

– Jag hoppas att ni kan hjälpa mig hitta personen eller personerna som räddade mitt liv förra helgen, säger han i videon.

Videon har på bara några dagar fått över 30 000 delningar och över en och en halv miljon likes. Inom 24 timmar hade videon nått Amy.

– Det var så överväldigande. Jag började gråta direkt. Hur vi hittade varandra via Facebook känns bara helt galet för mig. Det är härligt att se något positivt på internet just nu, säger Amy.

Amy och Bill har nu pratat med varandra i telefon och säger, enligt CNN, att deras möte har fått dem att bli bättre på att uppskatta de små sakerna i livet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kan du hjärt- och lungräddning?
Tack för din röst!