Söndag 20 Jun
Stockholm

Här solar tre kvinnor topless – då blir de omringade av 20 poliser

En skön dag på stranden slutade med hot från polisen om arresten.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ett gäng kompisar hade bestämt sig för en skön dag på stranden. Det slutade med att de blev omringade av poliser och hot om att bli arresterade.

På stranden i Necochea utanför Buenos Aires är det förbjudet för kvinnor att sola topless. Tre kvinnor tog ändå av sig sina bikiniöverdelar för att sola topless.


Flera turister på stranden tyckte detta var så provocerade att de ringde polisen och polisen tyckte tydligen det här var bland det värsta de varit med om och skickade hela 20 poliser till platsen.

De tre kvinnorna blev omringade av poliserna som hotade med arresten om inte kvinnorna tog på sig sina bikinitoppar igen.

Kvinnorna lämnade till slut stranden men först efter att polisen kallat på ytterligare förstärkning.

Händelsen har startat en våg av protester i Argentina. Nästa vecka är det planerat för demonstrationer runt om i landet, bland annat på den berörda stranden, skriver Daily Mail.

En som stödjer kvinnorna och som tycker att polisens insats ska ifrågasättas är borgmästaren i Necochea, Facundo Lopez. Han säger att han vill ”modernisera lagarna i Argentina” och ”eliminera matchoattityderna i samhället”.

Svenska Cassandra solade topless på sin balkong. Då skrev grannen en arg lapp.

Vad gäller egentligen i Sverige? Får man sola topless? Här kan du lära dig allt om vad lagen faktiskt säger.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela