"Det är väldigt oroande att han är så bortkopplad från verkligheten", säger parlamentsledamoten Ted Lieu.
1 av 3
"Det är väldigt oroande att han är så bortkopplad från verkligheten", säger parlamentsledamoten Ted Lieu. - Foto: TT
Det finns redan en lag om att en läkare behöver finnas på plats i Vita huset. Men nu är det hög tid att även den mentala hälsan prioriteras, menar Ted Lieu.
2 av 3
Det finns redan en lag om att en läkare behöver finnas på plats i Vita huset. Men nu är det hög tid att även den mentala hälsan prioriteras, menar Ted Lieu. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Erkända psykiatriker har tidigare gått ut och sagt att de ser tecken på psykisk sjukdom hos Donald Trump.
3 av 3
Erkända psykiatriker har tidigare gått ut och sagt att de ser tecken på psykisk sjukdom hos Donald Trump. - Foto: TT

Nya förslaget: Det ska alltid vara en psykolog i Vita huset – på grund av Trump

Donald Trumps psykiska hälsa är ett orosmoment, enligt parlamentsledamoten Ted Lieu.


Det har varit stormiga veckor sedan Donald Trump svors in som president – och han har inte slutat skapa rubriker. Ekända psykologer har pratat om att de ser drag hos Trump som tyder på psykisk sjukdom. En av experterna som har uttalat sig är psykiatrikern John D Gartner.

Gartner säger att Trump kan ha sjukdomen "malignant narcissism". Personer som har sjukdomen har lätt till ilska och visar tecken på paranoia, sadism och uppblåst personlighet.

Nu vill parlamentsledamoten Ted Lieu att en psykolog alltid ska vara på plats i Vita huset.

Ted Lieu. Bildkälla: Twitter.

– Det är inte normalt för en president att, på bara 24 timmar, skriva om död och förstörelse och fejkade nyheter och ondska. Det mest oroande i det här är att det är väldigt tydligt att han är bortkopplad från verkligheten, säger Ted Lieu till Huffington Post.

– På den allra första presskonferensen kunde de ha pratat om jobb eller sjukvård. Men de pratade om publikens storlek, och ljög sedan om det. Det är en av de mest bisarra händelserna jag har sett i politiken, fortsätter han.

Efter att en lag infördes 1928 finns det alltid en läkare på plats i Vita huset. Nästa vecka kommer Ted Lieu att lämna in ett lagförslag om att även en psykolog måste vara på plats. Det har inte varit aktuellt tidigare på grund av det stora stigmat kring psykisk ohälsa, skriver Huffington Post.

– Vi lever på 2000-talet. Den mentala hälsan är lika viktig som den fysiska hälsan, säger Ted Lieu.

Donald Trump. Bildkälla: TT

Enligt Ted Lieu kommer även framtida presidenter gynnas av att ha kontakt med en psykolog. Det är ju trots allt ett av världens stressigaste jobb. Men i nuläget är det Trump han oroar sig för.

– Det är väldigt oroande att han är så bortkopplad från verkligheten. Lägger man sedan till hans sätt att tysta motståndare, hans attacker mot den fria pressen och hans attacker mot rättssystemets trovärdighet, så tar det oss in på en väg av auktoritärt styre. På grund av det är han en fara för landet, säger han till Huffington Post.

Läs också om Donald Trumps ilska över att dotterns kläder har slutat säljas i varuhuset Nordstrom – och kritiken mot hans agerande. Läs också om Trumps före detta kollegor som redan för över 30 år sedan misstänkte att Trump var narcissist.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde det finnas en psykolog i Vita huset?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.