Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är populära turistmålet som snart kan förbjuda all alkohol

- 15/02/2017, 10:05 -
I turistparadiset kan det snart kanske vara slut med alkohol.
1 av 3

I turistparadiset kan det snart kanske vara slut med alkohol.

Pixabay

Många har ju bland annat besökt Bali.
2 av 3

Många har ju bland annat besökt Bali.

Pixabay

Men nu vill konservativa politiker se ett nationellt alkoholförbud.
3 av 3

Men nu vill konservativa politiker se ett nationellt alkoholförbud.

Pixabay

Den som blir påkommen med att brygga alkohol kan få upp till två år i fängelse om förslaget går igenom.

Det är det populära backpackinglandet Indonesien, som bland annat ön Bali hör till, som nu kan införa en alkoholförbud. I alla fall om den grupp av konservativa muslimska politiker som lagt fram det får sin vilja igenom, skriver Independent.

Muslimska politiker kontrollerar dock bara en tredjedel av platserna i landets parlament. Landet har tidigare godkänt en lag om att förbjuda försäljningen av öl i småbutiker, något som drog ner försäljningen med 13 procent.

Men det är få som tror att ett nationellt alkoholförbud är något realistiskt då landet består av flera stora religiösa grupper så som buddhister, hinduer och kristna.

Sedan 2014 har det dock funnits ett alkoholförbud i Aceh-provinsen i landet, där sharia-lag införts. För den som blir påkommen med att ha druckit alkohol, invånare likväl som turister, kan straffas med sex till nio käppslag.

Enligt statistik så dricker den genomsnittlige indonsiern under en liter alkohol per person och år, skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad som hände med Tobias som slutade med kaffe och alkohol under två år och om de åtta roligaste sakerna som folk gjort på fyllan under 2016.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är det bra med alkoholförbud?