Nu får säkerhetsrådgivaren Flynn sparken.
1 av 4
Nu får säkerhetsrådgivaren Flynn sparken. - Foto: TT (Montage)
Trump hade utsett honom som sin säkerhetsrådgivare – och har varit väldigt tyst rörande skandalen.
2 av 4
Trump hade utsett honom som sin säkerhetsrådgivare – och har varit väldigt tyst rörande skandalen. - Foto: Manuel Balce Ceneta
Trumps regering tros ha kontakter med Putin – och Flynns agerande har skrämt upp oppositionen.
3 av 4
Trumps regering tros ha kontakter med Putin – och Flynns agerande har skrämt upp oppositionen. - Foto: Alexander Zemlianichenko
Flynn skriver att han bett om ursäkt – och blivit förlåten.
4 av 4
Flynn skriver att han bett om ursäkt – och blivit förlåten. - Foto: Evan Vucci

Han får sparken från Trumps regering – efter Ryssland-kopplingarna

Trumps säkerhetsrådgivare uppges ha talat i hemlighet om USA:s sanktioner med en rysk ambassadör – och har därför nu fått sparken.


Donald Trumps säkerhetsrådgivare Michael Flynn har fått sparken. Anledningen handlar om kontakter med Ryssland som gör att Vita huset ser honom som en säkerhetsrisk.

TT

Beskedet om hans avgång kom sedan tidningen Washington Post rapporterat om att justitiedepartementet lyft ett varningens finger mot rådgivaren. Det ska handla om att Flynn pratat med den ryske ambassadören i Washington om USA:s sanktioner mot Ryssland – och samtidigt ha vilselett vice-president Mike Pence när han fått frågor om samtalet.

Flynn är inte den första som fått sparken av Trump. Justitieministern fick sparken efter att hon vägrade följa order rörande "inreseförbudet".

President Donald Trump har själv inte uttalat sig om situationen och har därför fått en del kritik – eftersom det var just Trump som valt ut Flynn som sin rådgivare. Det finns en osäkerhet rörande Trumps administration och kopplingar till Ryssland och president Vladimir Putin. Den oron har nu växt sig starkare.

TT

Sanktionerna mot Ryssland handlar om USA:s uppgifter om ett misstänkt dataintrång i det amerikanska valsystemet. När Ryssland inte svarade så väcktes misstankarna kring Flynns samtal med ambassadören, skriver Washington Post.

I sitt avskedsbrev skriver Michael Flynn att han bett om ursäkt till presidenten och vice-presidenten – och att han blivit förlåten. Han kallar inte hans agerande för lögner, utan för "ofullständig information".

TT

Ersätter Flynn gör tills vidare Vietnam-veteranen Keith Kellogg, pensionerad generallöjtnant.

Läs också om när Trump utsåg ny domare för Högsta domstolen via live-sänd "realityshow" – eller läs om kritiken Trump fick när han anklagade en galleria för mobbning av hans dotter.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!