Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mamman sov tillsammans med sina små barn – det straffades hon hårt för

- 15/02/2017, 22:46
Mamman sov med sina barn i sängen – och nu har hon blivit av med barnen.
1 av 3

Mamman sov med sina barn i sängen – och nu har hon blivit av med barnen.

TT / Pixabay

Studier menar att det kan vara farligt och sova med barnen efter fyra års ålder.
2 av 3

Studier menar att det kan vara farligt och sova med barnen efter fyra års ålder.

Pexels

Mamman hade dessutom inte följd andra råd för myndigheterna.
3 av 3

Mamman hade dessutom inte följd andra råd för myndigheterna.

Pexels

I domstolen föll straffet hårt mot mamman. En av anledningarna var för att hon sovit med sina småbarn.

En mamma från England lät sina barn sova med henne i sängen – och för det har hon blivit hårt straffad.

Hennes barn togs nämligen ifrån henne och adopterades bort. Anledningen var att domaren ansåg att mamman inte hade följt de sociala myndigheternas råd.

Pixabay

Båda pojkarna är under fyra år och mamman hade fått rådet att barnen måste få sova själva. Men det ignorerade alltså mamman och det ansåg domaren var en fara för barnens liv.

Anledningen till att myndigheterna hade koll på familjen berodde på att när barnen var små så märkte den brittiska motsvarigheten till Socialtjänsten att de små barnen hade blåmärken över hela kroppen. Ett av barnen hade dessutom en bruten handled.

Troligen hade mamman eller någon annan använt "överdrivet våld" mot barnen, skriver Telegraph.

Utöver misstaget att dela säng med barnen så ignorerade dessutom mamman myndigheterna och gav inte pojkarna tillräckligt med mat. Domaren i fallet ansåg att det var tydligt att mamman älskade sina barn, men att det inte var nog till följd av den negativa behandlingen.

Pixabay

Anledningen till att domen föll så hårt på att mamman sov med barnen bygger på studier och fall där mindre barn dött till följd av att ha tappat andan eller "krossats". En amerikansk mamma dömdes tidigare för mord efter att ha dödat sin 18 dagar gamla bebis när denne sov bredvid henne.

Läs också om vad som kan hända om du sover med dina husdjur – eller läs vad som kan hända om spädbarn inte sover med sina föräldrar.