Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya teorin om Madeleine McCann kan ändra allt – nu kommenterar föräldrarna

- 22/02/2017, 22:23 -

Det har snart gått tio år sedan Madeleine McCann försvann från ett hotell i Portugal. Nu berättar en före detta polis vad han tror hände.

Om bara några veckor har det gått tio år sedan den då 3-åriga brittiska flickan Madeleine McCann försvann från ett hotellområde i Portugal, skriver The Sun.

Hennes försvinnande har engagerat hela världen sedan dess och både poliser, författare och kriminologer har genom åren haft otaliga teorier om vad som hände den där kvällen.

Det var efter att hennes föräldrar Gerry och Kate McCann lämnat den sovande flickan ensam i sin bungalow för att gå ut och äta tapas som Madeleine försvann.

Bildkälla: Fakismil ITV

Genom åren har föräldrarna alltid framhärdat att deras dotter blivit kidnappad, antagligen av en person med sexuella motiv, som tagit sig in i det olåsta hotellrummet.

Men nu säger den före detta polisen Mark Williams Thomas att han har en egen teori om vad som hänt Madeleine.

I en intervju på morgonprogrammet ITV This Morgning, förklarar han att han inte alls tror att någon faktiskt tog sig in i hotellrummet. Han menar istället att den treåriga flickan gick ut ur lägenheten helt på egen hand för att leta efter sina föräldrar.

Bakom sin teori har han att det tidigare rapporterats om att Madeleine frågat sina föräldrar "var var ni igår?" och att båda hennes syskon vaknat upp på liknande sätt kvällen innan.

Bildkälla: TT

Nu har Madeleines föräldrar kommenterat Thomas teori genom en nära vän. Enligt dem så är allt den före detta polisen sagt saker som de hört förut, och att det bara är teorier.

De betonar också att Thomas inte på något sätt är tillräckligt insatt i Madeleines fall för att kunna göra ett kvalificerat uttalande, skriver The Sun.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Madeleines föräldrar aldrig gett upp hoppet och fortfarande väntar på ett mirakel och polisens spår efter Madeleine där de tror att en känd tv-profil kan ha kidnappat henne.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tror du att polisen har rätt?