Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skansen-Jonas bekymrad över Kim Jong-Uns apor: "De måste sluta röka"

- 09/03/2017, 20:45
1 av 5

TT/Faksimil/Youtube

2 av 5

Faksimil/Youtube

3 av 5

Faksimil/Youtube

4 av 5

Faksimil/Youtube

5 av 5

Faksimil/Youtube

En djurskötare på Nordkoreas ökända Pyongyang Zoo har lagt ut nya bilder på internet från den speciella djurparken.

Det har nu släppts otroliga bilder som ger en inblick i vardagen på Pyongyang Zoo i Nordkorea - kedjerökande schimpanser är en av huvudattraktionerna.

Massvis med människor samlas upp för att titta på hundratals exotiska djur. Skolklasser samlas utanför djurens inhägnader för att se det bisarra och spektakulära djurparken. Djurparken är diktatorn Kim Jong-Uns hobbyprojekt och det sägs att han njuter av att se apor spela basket och papegojor som läser ur böcker.

Bildkälla: Faksimil Youtube

Djurparken har fått flera djur donerade av historiens värsta diktatorer. Bland annat har djurparken fått jättepandor från den kinesiska diktatorn Mao Zedong, noshörningar av Robert Mugabe och kameler från Muammar Gaddafi.

Vår egen "Skansen-Jonas" är en av djurparkens rådgivare och hjälpt parken i tiotal år. Det sägs att han varit där över tio gånger för att hjälpa parken att bli bättre.

Bildkälla: Faksimil Youtube

Jonas Wahlström berättar till The Sun att djurparken förändras men att flera åtgärder måste göras.

– Jag har sagt till flera gånger det måste få aporna att sluta röka. Jag har länge försökt lära de vikten av att djuren måste få en behagligare miljö och en bra inhängnad. Det går långsamt men de blir bättre, säger Jonas och fortsätter:

– Att aporna röker är något jag reagerade starkt emot, sånt såg man på europeiska djurparker för 30 år sedan, de måste bort.

Jonas säger att arbetet på djurparken är opolitisk och att han enbart arbetar på Pyongyang Zoo för att säkerställa livskvaliteten för djuren, skriver The Sun.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.