Onsdag 27 Okt
Stockholm

Kraftig snöstorm slår till mot New York – alla flyg från Sverige inställda

Inga flyg från Sverige till New York.
1 av 3
Inga flyg från Sverige till New York. Foto: TT
New York.
2 av 3
New York. Foto: AP
Snöstormen Stella väntas slå till.
3 av 3
Snöstormen Stella väntas slå till. Foto: AP

Snöstormen Stella väntas slå till mot New York och Boston under tisdagen – och det blir många som påverkas.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under tisdagen förväntas en stor snöstorm, vid namn Stella, slå till mot den amerikanska nordostkusten. Personer som befinner sig i områdena har varnats – och personer som är på väg dit har stoppats längs vägen, skriver Aftonbladet.

Den kraftiga snöstormen påverkar även Sverige eftersom ett flyg från Arlanda till New York har ställts in. Det planet behöver inte känna sig ensam då fler än 6 500 USA-flighter har ställts in. Det svenska planet skulle lyft vid 12.20 på dagen, men kommer inte att släppas iväg.

New york snöstorm stellaTT

Samtliga avgångar till och från Stockholm, Oslo och Köpenhamn från nordostkusten ställs in av SAS.

På plats i Boston och i New York kommer skolorna att hållas stängda och många myndighetskontor blir tvungna att ha stängd, uppger CNN. En halvmeter snö väntas i staterna New York, Massachusetts och möjligen Philadelphia.

– Det är en ovanligt snabb och intensiv storm, sa Bill de Blasio, New Yorks borgmästare, under en presskonferens på måndagskvällen.

Det hela påverkar även världspolitiken då mötet mellan USA:s president Donald Trump och Tysklands förbundskansler Angela Merkel skjuts upp till fredag, berättade Vita husets pressekreterare Sean Spicer på en presskonferens.

TT. Merkel får ladda om.

Ska du resa till USA snart?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela