Madeleine McCann försvann 2007.
1 av 3
Madeleine McCann försvann 2007. - Foto: TT/Pixabay/TT
Polisen har sökt efter henne i 10 år.
2 av 3
Polisen har sökt efter henne i 10 år. - Foto: TT
Nu avslöjar en tidigare utredare hur mycket polisen spenderat hittills för att hitta Madeleine.
3 av 3
Nu avslöjar en tidigare utredare hur mycket polisen spenderat hittills för att hitta Madeleine. - Foto: TT

Polisen: Så mycket pengar har spenderats på Madeleine McCann-fallet

Nu vill en tidigare utredaren att polisen lägger ner fallet för alltid.


En tidigare utredare för det omtalade Madeleine McCann-fallet avslöjade nyligen i morgonprogrammet "Good Morning Britain" hur mycket pengar den brittiska polisen spenderat på utredningen.

Madeleine McCann försvann från en turistort i Portugal år 2007 och fallet har fått enorm uppmärksamhet i media sedan dess. Men trots återkommande försök har polisen inte lyckats hitta någon skyldig.

Nu säger den tidigare efterforskningsledaren Sue Hill att polisen hittills spenderat över motsvarande 120 miljoner svenska kronor på utredningen.

Nu vill Hill att polisen lägger ner Madeleine-fallet för alltid.

– När man tänker på hur många olösta mord det finns för tillfället, och när man räknar alla nedskärningar inom polisen, så tycker jag det är nödvändigt att vi någon gång lägger känslorna åt sidan och säger att nu är det nog, säger hon i programmet.

Det kom nyligen fram att polisen fått ytterligare resurser i sökandet efter Madeleine för att undersöka en person som arbetade på resorten där familjen bodde 2007. Den nya budgeten ligger på motsvarande 920 000 svenska kronor.

Det är detta som fått debatten om fallet borde läggas ned att blossa upp igen.

– Tänk på alla de barn som är där ute nu, vars föräldrar ser det här programmet och tänker "men mitt barn då?", avslutar Hill i "Good Morning Britain".

Nyheter24 har tidigare skrivit om boken som säger sig avslöja hur Madeleine McCann försvann och nya spåret efter Madeleine där polisen tror att hon valdes ut av en pedofilgrupp.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.