Lånade familjeväns dator – bilderna han hittade var vidriga

- 03/04/2017, 09:03
Sonen i en familj lånade en dator från en familjevän.
1 av 3

Sonen i en familj lånade en dator från en familjevän.

Polisen/TT/Montage

I datorn gjorde han ett fasansfullt fynd.
2 av 3

I datorn gjorde han ett fasansfullt fynd.

TT/Montage

Familjevännen är nu anhållen.
3 av 3

Familjevännen är nu anhållen.

Polisen

En ung kille lånade en familjeväns dator för att försöka laga sin hårddisk, men istället upptäckte han något ingen hade velat hitta.

Det var när en ung kille lånade en dator från en familjevän som han gjorde den fasansfulla upptäckten, som Star-Telegram skrivit om.

65-årige Joe Garza Jr. var en vän till familjen i Fort Worth, USA, sedan många år. Men när sonen i familjen lånade Garzas dator kom hans mörka hemlighet fram.

Pojken såg att det fanns mappar på Garzas dator med namn som gjorde honom nyfiken, så han valde att kolla i dem. Det hittade han något helt fruktansvärt.

I mapparna hittade han nämligen nakenbilder på sin 10-åriga syster. Brodern lämnade tillbaka datorn till Garza och berättade sedan om fyndet för sin mamma.

På inrådan av mamman lånade han datorn igen och visade henne bilderna innan han lämnade tillbaka den för andra gången. Mamman ska sedan ha bett Garza komma över så de kunde prata.

Under ett två timmar långt samtal där mamman konfronterade Garza om bilderna erkände han att han hade problem, och bönföll henne att inte ringa polisen. Men mamman bad den äldsta dottern i familjen ringa genom ett sms.

Garza greps en stund senare i familjens hus. Han är anhållen misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn, innehav av barnpornografi och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Polisen fann även bilder tagna på den äldre systern i Garzas dator. Hon berättade i förhör att även hon utnyttjats av Garza, och att han tvingat henne att ha en ögonbindel under övergreppen. Han mutade henne även med saker och pengar för att hon skulle vara tyst.

På en av bilderna polisen hittade i datorn ses den yngre systern hänga upp och ner i ett vitt rep från taket. I Garzas lägenhet hittades en upphängnings-anordning med just vita rep.

Borgen är satt till 145 000 dollar, motsvarande 1,2 miljoner svenska kronor. Polisen utreder också om Garza utnyttjat fler barn än de två systrarna, skriver Star-Telegram.

Nyheter24 har tidigare skrivit om mannen som fick lägre straff efter barnvåldtäkt på grund av sin ålder och nätpedofilen som utnyttjade Angelica under hela hennes barndom.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.