Nu är det äntligen slut på försäljningen av katter och hundar för deras kött i Taiwan.
1 av 5
Nu är det äntligen slut på försäljningen av katter och hundar för deras kött i Taiwan. - Foto: Pixabay/TT
I Taiwan finns det sedan 2001 en lag som förbjuder försäljning av kött och päls från hundar och katter för "ekonomiska syften".
2 av 5
I Taiwan finns det sedan 2001 en lag som förbjuder försäljning av kött och päls från hundar och katter för "ekonomiska syften". - Foto: Pixabay
Matfestivalen väcker starka känslor och protester över hela världen.
3 av 5
Matfestivalen väcker starka känslor och protester över hela världen. - Foto: TT
Bild från den årliga matfestivalen som hålls i Yulin i Guangxiprovinsen i Kina. Matfestivalen är ökänd för att sälja levande hundar och servera hundkött enligt en 400 år gammal tradition.
4 av 5
Bild från den årliga matfestivalen som hålls i Yulin i Guangxiprovinsen i Kina. Matfestivalen är ökänd för att sälja levande hundar och servera hundkött enligt en 400 år gammal tradition. - Foto: TT
Straffet för att bryta mot de nya reglerna är böter eller fängelse i upp till två år. Dessutom får den dömda sitt namn och bild publicerat offentligt.
5 av 5
Straffet för att bryta mot de nya reglerna är böter eller fängelse i upp till två år. Dessutom får den dömda sitt namn och bild publicerat offentligt. - Foto: Pixabay

Nu är det äntligen förbjudet att äta katter och hundar i Taiwan

Ett brott mot den nya lagen kan ge böter eller fängelse. Dessutom får den dömda sitt namn och bild publicerat offentligt.


Nyheter24 har tidigare skrivit om den årliga matfestivalen som hålls i Yulin i Guangxiprovinsen i Kina. Matfestivalen är ökänd för att sälja levande hundar och servera hundkött enligt en 400 år gammal tradition.

Varje år riktas stora protester mot festivalen och 2015 räddade en 65-årig man 100 hundar från att bli slaktade och uppätna.

Matfestivalen i Yulin, juni 2016. Texten på skylten lyder "hund från trakten, stor hund till salu". Bildkälla: TT

I Taiwan finns det sedan 2001 en lag som förbjuder försäljning av kött och päls från hundar och katter för "ekonomiska syften".

Nu meddelar Djurens Rätt att Taiwan som första asiatiska land har röstat igenom ett välkommet förbud mot slakt av hundar och katter för deras kött.

Det är Taiwans parlament som har röstat igenom de nya reglerna, som en del av arbetet med att stärka Taiwans djurskyddslag. Straffet för att bryta mot de nya reglerna är böter eller fängelse i upp till två år.

Dessutom får den dömda sitt namn och bild publicerat offentligt.

Nyligen rapporterade Nyheter24 om ett grovt fall av djurplågeri av hästar, där den ena hästens hovar under tio års tid hade växt sig så långa att de vridit sig ett och ett halvt varv.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du en katt eller hund som husdjur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.